tisdag 12 november 2013

Top Ten Tuesday - Misslyckade bokomslag

Tisdag igen och dags för nästa topp tio-lista. Tyckte det var igår jag skrev min förra. Den här veckan handlar det om misslyckade bokomslag, eller snarare Top Ten Covers I Wish I Could Redesign. Jag går inte ofta efter bokomslaget, kanske för att jag sällan spontanköper böcker men jag hittade faktiskt ett gäng böcker i bokhyllan vars omslag jag inte tilltalas av. Utan inbördes ordning, precis som vanligt.

1. Maria Nygren - Fjärde riket. Boken är bra och intressant men omslaget känns totalt intetsägande och inte särskilt lockande för målgruppen. 

2. Hugh Howey - Wool. Nu har jag inte hunnit läsa den än men hade jag inte läst en väldigt lockande recension hade jag aldrig plockat upp den. Förstår inte omslaget!

3. John Green - The fault in our stars. Boken är en av mina absoluta favoriter med jag är väldigt likgiltig till dess omslag. Det säger liksom inget om boken. 

4. Sarah Dessen - Blunda och hoppa. Jag nämnde redan i min recension att jag tycker Dessens omslag är för puttinuttiga. Det finns ett djup i böckerna som försvinner i framför allt de svenska böckernas omslag. 

5. Anna Gavalda - Tillsammans är man mindre ensam. Just detta omslaget funkar egentligen men jag tog med det som exempel då jag ogillar böcker med filmomslag.

6. Veronica Rossi - Under the never sky. Dansar de? Hoppar? Jag förstår ärligt talat inte kroppshållningarna. 

7. Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck - Vi måste sluta ses på det här sättet. Återigen en bok jag gillar men vars omslag jag stör mig på. Jag vill bilda mig en egen bild av hur personerna ser ut, inte se dem på omslaget. Sen är detta ett hyfsat snyggt omslag för att vara ett med personer på, men nej. Så där ser inte Jens och Hanna ut i mitt huvud!

8. Cecilia Ahern - PS jag saknar dig! Vem är kvinnan? Stämmer inte alls överens med min bild av någon i boken.

5 kommentarer:

 1. Något av det värsta jag vet på böcker är omslag med riktiga människor, vare sig det är från någon film eller ej. Det funkar inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag tycker det funkar så länge man inte ser ansiktena typ:)

   Radera
 2. Håller med om det du skriver på nr 7, och med Monika. Gillar sällan böcker med riktiga människor på. Jag vill skapa deras utseende själv i mitt huvud...

  SvaraRadera
 3. Jag har aldrig förstått grejen med det amerikanska omslaget på The Fault in Our Stars. Det är verkligen urtrist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, det är liksom varken stilistiskt eller snyggt. Bara... tråkigt!

   Radera