tisdag 5 augusti 2014

Höstens böcker - en slags önskelista

Hjälp vad tiden går fort. Redan för flera veckor sedan började jag ett inlägg om höstens böcker, och fortfarande har jag inte lyckats få det publicerat. Men nu så!

Det fortsätter att ramla in många trevliga boknyheter, hösten är inget undantag. Det blev för många titlar för ett inlägg så idag blir fokuset på augusti.

  

Sarah Rees Brennan – Outtalat (Modernista)
Läste en del om den här när den kom ut på engelska och tycker den låter SÅ spännande! Den handlar om en tjej, Kami Glass, som är förälskad i någon hon aldrig träffat och som alla andra tror är påhittad. Hon bor i en sömnig engelsk småstad där ingenting händer. Tills det plötsligt börjar hända obehagliga saker. och killen i Kamis huvud kan vara nyckeln till alltihop.

Gunnar Ardelius – Vill ha dig så illa (Rabén&Sjögren)
Rabén&Sjögren kommer som vanligt med mycket intressanta titlar under hösten. Vill ha dig så illa handlar om tiden precis efter gymnasiet, då livet är tänkt att börja. Och om hemligheter man borde pratat om innan det blev försent...

Per Nilsson – Otopia (Rabén&Sjögren)
Jag har alltid varit dubbel till Per Nilssons författarskap. Vissa titlar har jag älskat, andra inte tyckt om alls. Men när han har skrivit en ungdomsdystopi, då kan inte jag hålla fingrarna borta länge!


 

Marta Söderberg – Ramona (Gilla böcker)
Christin Ljungqvist – Rävsång (Gilla böcker)
Äntligen kommer det nya böcker från Gilla böcker, det har jag längtat efter. Ramona handlar om en 16-årig tjej som får komma hem igen efter flera år på vårdavdelningar och ungdomshem. Om hur hon ska kunna vara normal tonåring igen. Rävsång är en uppföljare till Kaninhjärta och Fågelbarn som fortfarande står på min Att läsa-lista, trots att jag är jättenyfiken på böckerna. Rävsång får sälla sig till dem helt enkelt.

3 kommentarer:

 1. Unspoken av Sarah Rees Brennan är ju helt fantastiskt bra, så jag tycker självklart att du ska läsa den. Dock är jag lite orolig hur pass bra humorn kommer att vara i en översättning? Hoppas du gillar den om/när du läser den. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lär ju läsa, frågan är om det blir på svenska eller engelska bara...

   Radera
 2. Tycker alla dessa böcker låter jättespännande :) Man får alltid så bra tips av dig!

  SvaraRadera