fredag 30 maj 2014

Bokbloggsjerka 30 maj-2 juni - hundrasidorsböcker


Vad underbart det är med långhelger så man har tid att andas ut ibland. Jag tillbringar helgen ute i skärgården i sambons föräldrahem och hoppas på många sköna lässtunder. Håller också tummarna för att allt det gråa gråa gråa ska försvinna och vi får lite sol och värme också. 

Annika vill den här veckan ha tips på korta böcker, såna som går läsa på någon timme, som ligger runt 100 sidor. En slags motvikt till alla tjockisar hon brukar läsa. 

Jag läser ju hur många tunnisar som helst, så ser verkligheten ut för en barn- och ungdomsbibliotekarie och I love it! Men jag tvivlar på att det är härliga Hcf- böcker Annikar ute efter (men läs En mördarkatts dagbok, en underbar bok som bjuder på många skratt!)

Det är svårt att komma på kortisar på så få sidor som under 100, så jag lägger på 50 till och nämner två fina böcker, bägge av Kim Thúy. Man och Ru är två måsten som måste upplevas. Så har ni inte upplevt dem så är det dagens heta tips!

Nu ska jag krypa under en filt och bläddra i nya numret av Fyrahundrafemtio som jag hittade i brevlådan i morse. Ska bli trevligt att bekanta mig med ännu en litteraturtidsskrift!

14 kommentarer:

 1. Ru köpte jag på bokrean så den skall väl läsas framöver.

  SvaraRadera
 2. Kim Thúys böcker har jag tänkt läsa men det har inte blivit av ännu. Tack för påminnelsen! En mördarkatts dagbok låter härlig, får ta och kolla upp den på jobbet. :)

  SvaraRadera
 3. En mördarkatts dagbok såg jag på praktiken, och den verkar helkul! :)

  SvaraRadera
 4. Kim Thuys böcker tillhör mina favoriter, men de tog tid att läsa med sina underbara formuleringar.

  SvaraRadera
 5. Har läst Ru men inte hunnit med Mãn ännu :)

  SvaraRadera
 6. De där heta tipsen blir hetare ju fler bloggar jag besöker :).

  SvaraRadera
 7. Ojoj, en svår jerka den här helgen! Jag läser helst tjocka böcker, så att komma under 100 sidor tror jag blir svårt. Jag får gå på jakt i bokhyllan och se vad jag hittar som är tunt...

  SvaraRadera
 8. Jag får nog snart ta mig an den där Kim Thuy. Såg att båda böckerna finns att låna på elib...

  SvaraRadera
 9. Jag lät också bli att ta med barnböckerna. Och håller med dig om att mördarkatten är en fantastisk bekantskap. Hoppas det kommer fler om honom!

  SvaraRadera
 10. Veckans fråga känns jättesvår, om man inte ska ta med noveller eller seriealbum. Nja, jag tror jag hoppar denna gång!

  SV: Ah, det lät inte bra. Vi får se vad jag tycker om den då!

  SvaraRadera
 11. Många har tagit upp de böckerna, måste nog läsa dem
  Mia

  SvaraRadera