lördag 24 maj 2014

Bokbloggsjerka 23-26 maj - bokliga besvikelser


Helg ljuva helg och ljuva värme som anlänt! Fast... är faktiskt på väg till jobbet just nu. Det är sista dagen på förtidsröstningen och då det förväntas komma mycket folk behöver ordinarie personal lite extra hjälp. Men kl. 12 lämnat jag över rodret och far vidare mot en helg hos min barndomsbästis som jag tyvärr träffar allt för sällan. Kommer därför bli helg utan böcker men så värt det! 

Över till bokbloggsjerka. Annika undrar den här veckan följande:
Har du läst en bok som slutade på ett sådant sätt att du blev rejält besviken? 

Oh ja! När man snittar över 100 böcker om året är det självklart att man blir besviken ibland. Ibland mer, ibland mindre. En av de största besvikelserna förra året var Requim, avslutningen på Lauren Olivers Delirium-trilogi. Serien i övrigt är riktigt bra med avslutningen gjorde mig så ledsen, det kändes som Oliver valde den enkla vägen ut ich det kändes hafsigt. Sänkte helt klart helhetsintrycket av den serien rejält!

En annan bok vars slut gjorde mig jättebesviken var faktiskt Sagan om konungens återkomst. Kunde den inte slutat ett par kapitel tidigare?! Det blev för fånigt för mig, och ledde till att det tog flera år innan jag ens ville se sista filmen... 

Hur är det med er? Vad är era besvikelser?

10 kommentarer:

 1. Kan jag bara känna att författaren tänkt till lite och inte hafsat ihop ett slut så blir jag inte besviken. Även om jag kanske inte gillar slutet :)

  SvaraRadera
 2. Jag gillade Requiem i stort, men håller med om "slutet". För mig känns det som att det fattas några kapitel efter avslutningen?

  SvaraRadera
 3. Har inte läst den serien än, men har den i bokhyllan. Ska bli intressant att se om jag tycker likadant.

  SvaraRadera
 4. Kom inte på någon bok som gjort mig besviken.

  SvaraRadera
 5. Jag håller med dig om slutet på Rekviem, det var alltför hastigt och krystat. Synd då det var en fin serie i övrigt.

  SvaraRadera
 6. Jag funderar fortfarande på den här jerkan, jag minns ju inte riktigt böcker sen jag läst dem. Jag får väl kolla in mina recensioner, en de täcker ju bara de senaste årens böcker...

  SvaraRadera
 7. Håller på med ett eget bokprojekt som jag inte kunde finna något annat än happyendslut på. Jag lät hjältinnan upptäcka att hon var bisexuell i dom sista kapitlen och shit vad snurrigt det blev :)

  SvaraRadera
 8. Har ett alldeles för dåligt minne, tydligen. Kunde inte komma på ett enda slut som jag blivit besviken på.

  SvaraRadera
 9. Jag var inte heller så förtjust i Sagan om konungens återkomst. Sagan om de två tornen läste jag på en vecka, men i trean förlorade jag all styrfart och läste ut den enbart pga viljestyrka.

  SvaraRadera
 10. Var inte lätt denna gång.

  SvaraRadera