tisdag 13 maj 2014

Tio böcker jag nästan gav upp

Idag var det återigen nära att jag hoppade Top Ten Tuesday men så började några titlar poppa upp i huvudet för en stund sedan så jag beslöt mig för att skriva ihop ett litet inlägg. Skönt som nedvarvning efter en lång och intensiv arbetsdag. Jag håller på att förbereda sex olika bokprat jag ska hålla de närmsta veckorna för vitt skilda åldrar så det är en del att förbereda. Mitt skrivbord består bokstavligen av bokhögar så det är ju som i himlen, om än en stressig himmel :)

Men åter till veckans lista. Jag har ytterst svårt att läsa vidare i böcker som jag inte finner läsvärda. Det har jag säkert nämnt här förut. Men vissa böcker förtjänar ändå att man hänger kvar i dem. Här är några som jag bet fast i trots att det tog emot:

Top Ten Books I Almost Put Down But Didn't


Jellicoe Road av Melina Marchetta
Sällan har jag slitit så hårt med att komma igenom en bok som jag gjorde med Jellicoe road. Jag ville verkligen förstå dess storhet men det tog många sidor innan jag åtminstone fann lite njutning och slutet var riktigt bra. En bok jag borde läsa om nu, tror jag skulle uppskatta den mer vid omläsning!

Alienated av Melissa Landers
Jag hade verkligen sett jättemycket fram emot att läsa Alienated och blev rent besviken när jag fick hem och började läsa den. Den tog sig lite så jag tog mig igenom men någon höjdare blev boken aldrig tyvärr.

The Predicteds av Christine Seifert
Eftersom jag recenserade den här tidigare idag behöver den kanske inte någon längre förklaring. Boken var helt enkelt tråkig med platta karaktärer och jag kom inte in i den.

Magikerna av Lev Grossman
Med lysande förhandsomdömen och beskrivningen "en mix av Harry Potter och Narnia för vuxna" hade jag verkligen höga förhoppningar till Magikerna. Men herregud vilken dålig bok! Jag tog mig igenom den men inte mycket mer. Fortsättningen kan glömma att bli läst av mig!

Den väntade av Kathleen McGowan
Denna fina roman som handlar om Maria Magdalenas ättelinje var svår att komma in i men annars en trevlig läsning som jag ändå är glad för att jag läste ut.

Vägen till Jerusalem av Jan Guillou 
Jag var länge väldigt skeptiskt, gick och bläddrade, läst första kapitlet, läste något kapitel till men kom aldrig in i den så det var nära att den blev lagd till handlingarna direkt. Men så blev jag sjuk och blev liggande hemma hos Micke ett par dagar innan vi flyttade ihop och Vägen till Jerusalem med tillhörande efterföljare var de mest lockande böckerna jag kunde hitta i hans bokhylla (han är annars mest intresserad av historiska böcker vilket väl inte direkt är min genre) så då plöjde jag genom serien. Bra att bli sjuk ibland...

Bubblare (d.v.s. bok jag påbörjat men ännu inte tagit mig igenom, men som jag fortfarande har höga förhoppningar om)

Den hemliga historien av Donna Tartt
Det känns som en måstebok att ha läst då det refereras till den i åtskilliga andra litterära verk men än har jag inte lyckats komma in i den.

2 kommentarer:

  1. Åh, Jellicoe Road, som jag älskade! Men det är nog inte en bok för alla, har jag fått en känsla av.

    SvaraRadera
  2. Har inte läst någon av dessa, men Magikerna råkade jag köpa på bokrean :)

    SvaraRadera