tisdag 6 maj 2014

Top Ten omslag som konstverk

Att böcker är snygga och den bästa inredningsdetaljen kan vi väl alla vara överens om? Vissa bokomslag är dessutom snyggare än andra och detta vill The Broke and the Bookish ta till vara på den här veckan när de vill se vilka tio bokomslag vi skulle välja att rama in som konstverk. Jag kom fram till åtta solklara omslag vilket jag låter räcka den här veckan. Jag ger er:

Top Eight Book Covers I'd Frame As Pieces of Art
 
1. Treasure Island från White's Pocket Classics
Har visat omslagen innan och kan göra det många gånger till. White's underbara omslag är otroligt lyckade, varenda en verkar vara en pärla men just Treasure Island är den enda jag hållit i handen. Att de är i relief är än mer fantastiskt!

2. Allegiant
Ifall ni inte visste det innan kan jag avslöja att orange är en av mina absoluta favoritfärger. Under min Malawi-vistelse kom jag till och med att bli kallad "Miss Orange". Därför är det kanske föga förvånande att Allegiant står högt i kurs när jag får välja. 
(Har förövrigt Divergent-boxen uppklippt och uppnålad på väggen över datorn på jobbkontoret så har ju på sätt och vis redan detta som konst, haha)

3. Boken om Mademoiselle Oiseau
Omslaget såväl som innehållet i denna underbara bok skulle kunna få pryda vilken vägg som helst i min lägenhet. Den är helt underbar, jag måste verkligen se till att skaffa mig ett eget exemplar!

4. Sagor om katter
Ryske Atotjka Volobujev har med Sagor om katter skapat ett sant mästerverk. Jag stötte på den här boken av en slump, när vi på mitt förra jobb beställde ett gäng ryska bilderböcker från Bokspindeln och bad dem göra urvalet. När jag sedan såg att boken kommit på svenska blev jag överlycklig för nu kunde jag även läsa texterna och inte bara titta på de fantastiska kattillustrationerna. Älskar du katter kommer du avguda Volobujevs bilder!


5. Valfri bok ur Tahereh Mafis engelska omslag
Hur vackra är inte Mafis boksomslag med sina dekorerade ögon? Jag älskar dem allihop. Synd att svenska förlaget valt andra omslag till de inbundna böckerna!

6. Vem ska trösta Knyttet?
Fantastiska, underbara Tove Jansson. Vem vill inte ha en av hennes motiv på väggen. Faktum är att vi redan har en inramad disktrasa med Skruttet inramat på väggen i vardagsrummet. Den här skulle göra sig fint bredvid med andra ord :)

7. Björnens sång
Favoritboken bland Benjamin Chauds fina utgivning. Hm, jag märker att bilderböcker uppenbarligen har övertaget när jag får välja konstverk till väggarna. Mina framtida barn kommer inte sakna bilderboksillustrationer i sina rum, den saken verkar vara solklar...

8. Låt vargarna komma
Höll helt på att glömma bort detta mästerliga omslag. MUMS säger jag bara!

Nu ska det bli spännande att se vilka omslag andra skulle vilja ha på sina väggar. Kanske hittar jag mer inspiration där.

8 kommentarer:

 1. Tahereh Mafis böcker är så vackra!

  SvaraRadera
 2. Allegiant och Ignite Me är ju väldigt fina, men min favorit av dina val är nog Låt vargarna komma. Det är så, så fint! :)

  SvaraRadera
 3. Ignite me är så otroligt snyggt men jag tror jag skulle bli lite psykad av att ha ett öga som stirrade på mig hela tiden ;)

  SvaraRadera
 4. Jag kunde lätt tänka mig några kattavlor :)

  SvaraRadera
 5. Jag tycker verkligen om omslagen till Maggie Stiefvaters serie Kretsen. Särskilt del tre som ännu inte släppts "Blue lily, lily blue", så vackert!!

  SvaraRadera
 6. Orange är inte min färg, men jag övervägde att ta med något omslag från trilogin :) Men de kom inte med i slutändan. Låt vargarna komma valde jag också och Ignite Me är så himla fint =)

  SvaraRadera
 7. Sagor om katter är ju otroligt fin :)

  SvaraRadera