fredag 20 mars 2015

Detta är Kattugglan - frågor till bokbytet


Jag har precis fått reda på vem jag ska skicka paket till i Boklusens bokbyte och förmodligen har även jag en hemlig bokvän så dags att svara på lite frågor. Passar perfekt när helgen är här. Tyvärr inte med vår och sol utan rejält snöfall men då kan jag krypa under filten med gott samvete. 

 •  Vilken genre håller du dig helst till då du läser?
Jag är långt ifrån genrestyrd i min läsning, vilket kanske är väldigt uppenbart för den som läser min blogg. Jag läser det jag för stunden är sugen på. Böckerna brukar främst rikta sig mot unga vuxna/young adult men jag uppskattar lika mycket en urban fantasy som en bra dystopi eller en mysig contemporary.

 • Favoritförfattare? (Har du alla titlar eller har du läst alla titlar; alltså, är det idé att skicka något av just den författaren..?)
Rainbow Rowell, Michelle Magorian, Morgan Matson och Stephanie Perkins. Tyvärr har jag läst samtliga böcker av dessa fyra och äger typ alla. Men kan min hemliga bokvän trolla fram ett färdigt manus till någon ny bok av någon av författarna borde det ju en väldigt bra bokvän, haha. (Känn ingen press, nu bara önskedrömmer jag här :D )

 •  Läser du på andra språk än svenska? Vilka?
Bara på engelska. En gång i tiden grejade jag även norska, men nja, föredrar nog svenska och engelska.

 •  Lyssnar du på böcker? Vilket format, i så fall?
Japp, har ett pågående Storytel-abonnemang som jag försöker komma ihåg att utnyttja regelbundet. 

 •  Samlar du på böcker av någon särskild författare?
Mina tre exemplar av Fangirl talar kanske sitt tydliga språk... Mitt mål är också att så småningom äga alla Michelle Magorians böcker (jag saknar en eller två titlar) men nu inväntar jag Egmonts fina omslag som kommer i maj). 


 • Har du någonstans publicerat en lista över böcker som du har läst eller som du äger? I så fall, var?
Någon komplett lista över alla böcker jag läst är helt omöjligt att producera för det är så otroligt många. Samtliga lästa böcker sedan augusti 2013 kan hittas här och här (småbarnsböcker undantaget).

Mina böcker i bokhyllan - lästa såväl som olästa - hittar du/ni på mitt Goodreads-konto. Där har jag två egenskapade bokhyllor som heter dels Oläst i bokhyllan, dels Min bokhylla. Saknas kanske någon av mina lästa böcker men inte från de senare åren.

 • Vad är du ute efter, då du läser? (Bildning, äventyr, romantik, hjärngymnastik, nya erfarenheter..? Försök att berätta!)
Verklighetsflykt är ett bra ord. Jag vill kunna bege mig in i nya världar och uppslukas totalt. Jag vill bli berörd, upplever gärna romantik och äventyr och lär mig gärna något nytt om vår värld och vår historia. Det är svårt att få allt detta i en och samma bok och genre, det är nog därför jag gillar att läsa så varierat!

 •  Finns det någon genre eller författare som du undviker? Vilken?
Skräck tilltalar mig inte det minsta, jag är alldeles för lättskrämd och föredrar att kunna sova om nätterna! Deckare är inte heller riktigt my cup of tea.

 • Finns det någon genre eller författare som du gärna vill prova på, men inte kommit dig för? Vilken?
Jag vet inte, tycker jag provar på det mesta och försöker att inte ha förutfattade meningar. Det är fördelen med det jobb jag har, att jag ständigt måste utvecklas och utmana mig själv.
 • Vad gör du helst på fritiden? 
Läser såklart, haha. Men bortsett från det gillar jag att sy och pyssla, spela sällskapsspel och umgås med min sambo och mina vänner.

 • Samlar du på något?
Ugglor såklart! 

 • Favoritfärg?
Turkos och orange är favoriter som hängt i länge nu.

 •  Tv-serier som du uppskattar?
Just nu tittar jag inte så mycket på tv alls men gillar verkligen Outlander, Band of brothers och The pacific är riktigt bra serier men de går ju inte längre. Sen kollar jag på Game of thrones och Bitten (ska snart påbörja andra säsongen). Tröttnar lätt på serier, tycker det oftast blir för många avsnitt och säsonger.
 •  Favoritfilm? Eller: vilken slags film gillar du bäst?
Förr eller senare exploderar jag föll jag ju helhjärtat för. Gillar filmer som är mysiga och romantiska och gärna lite sorgsna. Samtliga filmer där Nicolas Sparks är inblandade i är ju helt fantastiska!
 • Föredrar du te eller kaffe? Vilken smak?
Te! Jag har aldrig lärt mig dricka kaffe och har aldrig haft något intresse att lära mig heller. 
Föredrar lite fruktigare svarta teer, det är ju så gott!
 • Vilket slags godis tycker du bäst om?
Mörk choklad är den stora favoriten, helst med lite högre kvalitet. Jag försöker hålla mig till enbart fairtrade-choklad eftersom det gynnar både smak och de som jobbar med tillverkningen.

 •  Något som du verkligen skulle avsky att få i ett paket?
Nu är jag inte den som avskyr saker och ting. Dubbletter hade kanske varit småtrist, men det skulle inte vara något som fick mig att deppa ihop totalt. 

 •  Något som du verkligen skulle bli glad över att få i ett paket?
Kanske om min bokvän lyckats tänka till och hittat något som verkligen är jag, utan att jag själv tänkt på det. (Det var det där med att ha höga förväntningar, haha)

 • Eventuella allergier eller födoämnesval (vegan, t.ex.)?
Jag är laktosintolerant så försöker undvika choklad med för mycket mjölk i. Mörk choklad går dock prima! :)

Är också astmatiker så tyvärr tål jag inte goa doftljus och annat som luktar starkt :(

 •  Finns det några särskilda titlar som du letar efter och som du skulle bli riktigt glad över att få?
Nej, inte som jag kan komma på i dagsläget.

 • Vilka böcker har du olästa i bokhyllan? Som du ogärna vill få dubbelt av...
Samtliga olästa böcker i hyllan ska finnas inlagda på Goodreads nu, det roade jag mig med igår. Min profil är öppen för alla Goodreads-medlemmar så den borde gå att komma åt. 

4 kommentarer:

 1. Roligt att läsa din lista! Den kommer säkert att uppskattas av din bokvän!

  SvaraRadera
 2. Spännande. Det blir nog en liten utmaning för mig att hitta rätt saker att stoppa ner i paketet, men jag ska göra mitt bästa och hoppas att det faller väl ut.

  /Din hemliga bokvän

  SvaraRadera
 3. Ditt paket är på väg och borde komma fram efter helgen. Hoppas det ska passa bra.

  /Din hemliga bokvän

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad spännande! Inget paket än men förhoppningsvis kommer det väl vilken dag som helst. Men nu måste jag ju vänta till måndag med att få det (bortrest ons-fre) är ju så nyfiken!

   Radera