tisdag 29 juli 2014

Topp tio mest representerade författarna i min hylla

Det blir visst lite si och så med mina Top Ten Tuesday, det är lite som ett "on and off"-förhållande. Men idag var jag sugen på att vara med igen. Vad gömmer sig i mina bokhyllor? Kan man säga att bokhyllornas innehåll sammanfattar det man läser, är det en bra indikator? Delvis är det nog så, för visst tenderar jag att köpa böcker av författare jag tycker extra mycket om, oavsett vad jag hört om boken...

Här är de tio författare som är representerade med mest böcker i mina hyllor (jag ber om ursäkt för den låga bildkvalitén, systemkamerans batteri är urladdat):

Tove Jansson
Här kommer ett stort avslöjande. Jag har knappt läst några av Tove Janssons böcker. Rädsla över att bli besviken har avhållit mig för att läsa allt för mycket. Och då har jag ändå fått mitt smeknamn efter en av Janssons figurer. Micke läste hela Farlig midsommar högt för mig häromåret vilket var en jättefin upplevelse. Kanske ska övertala honom om att fortsätta högläsningen. Material att ta av finns, hela nio böcker av vår kära finlandssvenska står i mina hyllor.


Laura Ingalls-Wilder
Hela Lilla huset på prärien-serien finns representerad. Den som har koll vet att det handlar om nio underbara böcker! Och yes, jag år SÅÅÅ sugen på att köpa svenska översättningen med e nya, gudomligt fina omslagen. Del två, Lilla huset på prärien, kommer i nytryck nu i höst och liksom första boken är den riktigt mumsig att se på. (Nedpackat i förrådet gömmer sig dessutom nästan hela serien bestående av gallrade biblioteksböcker... En favoritserie i min bokhylla mån tro =D)


Cassandra Clare
Långa serier tar stor plats i bokhyllan! Sju böcker av Clare har hittat hem till mig, saknar fortfarande del 2&3 i The infernal devices, jag håller just nu på med en genomläsning så vi får väl se om de snart dyker upp i brevlådan eller om jag håller mig till att läsa låneböcker tills jag har lite mer plats i bokhyllan... (som om det skulle hända!)


Marian Keyes
Det fanns en tid då jag slukare allt Keyes skrev, inklusive hennes novellsamlingar. Nu är det ett tag sedan det tillkom någon ny Keyes-bok i min samling men med sex titlar hamnar hon högt upp. (Och visst står hon fint där tillsammans med Kafka ;) Pocketböckerna bor vanligtvis i pockethyllan)


Tamara McKinley
Jag verkligen älskade McKinleys Matildas sista vals. Efter den blev det lite tradition att köpa böckerna som pocket när de kom ut. Fem böcker återfinns i mina hyllor idag men jag erkänner - Eldhärjad ligger fortfarande som ett dåligt samvete i min olästhög.Stephenie Meyer
Jo, men med fem böcker i hyllan platsar även Meyer på listan. (Nej, jag har inte The short second life of Bree Tanner, jag har inte ens läst den och tänker inte heller att göra det...) Lägger man dessutom till att jag har alla filmerna... Rätt coolt ändå att ha fått alla sina utgivna böcker filmatiserade!Per Anders Fogelström
Fem delar består Mina drömmars stad.sviten av, jag köpte hela bunten förra sommaren men har inte riktigt kommit igång med läsningen, trots att jag verkligen ÄLSKADE Mina drömmars stad. Tur det väntar en lång höst!

Rainbow Rowell
Min absoluta favoritförfattare just nu tar sig såklart också in på listan. Hon finns i nuläget representerad av fyra böcker, men en titel saknas ju! Bland de snyggaste böckerna i bokhyllan, utan tvekan!


Michelle Magorian
Jag saknar fortfarande böcker av Magorian, jag hade mer än gärna velat äga exemplar av Plats på scen och I rampljuset. Någon som har tips på var jag kan hitta dem? Fyra böcker står i alla fall och gottar sig i mina hyllor.

Julie Kagawa
En typisk bokbloggs-författare. Hade jag inte läst bokbloggar hade inte någon av hennes böcker letat sig fram till mig. Nu har jag fyra.
Tio författare och ett antal böcker. Jag börjar inse varför det är så trångt i mina hyllor! Och ja, den observante lade säkert märke till att jag saknar en av mina absoluta favoritserier, Harry Potter. Det har liksom aldrig blivit av att jag har köpt böckerna, trots att jag har läst dem ett antal gånger. Jag är dock galet sugen på den fina boxen som kom härom året. Kanske ska ge mig en extra fin julklapp i år, eller vad säger ni? =)

10 kommentarer:

 1. Den där Julie Kagawa är jag grymt nyfiken på. Jag läser ju också bokbloggar ;)

  SvaraRadera
 2. Visste inte att Rainbow Rowell hade skrivit såpass många böcker!

  SvaraRadera
 3. Cassandra Clare, Stephenie Meyer, och Julie Kagawa finns på min lista också. Och Marian Keyes skulle ha varit med, men jag har en del av mina vuxenböcker nere i förrådet och vem orkar leta fram dem i den här värmen? :)

  SvaraRadera
 4. Tamara McKinley har jag också 5-6 böcker av :)

  SvaraRadera
 5. Stephenie Meyer finns på min lista med, hade köpt twilightserien i pocket och sedan kom det en jul när sambon fick serien på engelska av sina bröder samtidigt som jag fick serien i kartonnage av min familj så nu har vi tre uppsättningar av den ;) pocketböckerna ska få flytta men det blir aldrig av att rensa bort dem...

  SvaraRadera
 6. Jag skulle behöva något bättre sätt än excel för att strukturera mina böcker. Men Ed McBain har jag i alla fall mest av, närmre 100 titlar. Sen kommer en drös deckar- och chicklitförfattare med 20-30 tittlar vardera.

  SvaraRadera
 7. Det är kanske dags att läsa Tove Jansson, jag har bara läst en enda bok av henne. En novellsamling. Inte en enda bok om Mumintrollen faktiskt.

  SvaraRadera
 8. Som jag alltid skriver här - jag måste ta och läsa något av Rainbow Rowell. Är grymt sugen på både Fangirl och Eleanor & Park :)

  SvaraRadera
 9. Många fina böcker på listan. Gamla favoriter och nya jag blir sugen på att läsa.Fangirl t ex.

  SvaraRadera
 10. Åh så många fina böcker!! ^^ Den författare jag har flest böcker av är helt klar Margit Sandemo :) Jag har hela Sagan om Isfolket serien (47 böcker), Häxmästaren (15 böcker), Sandemo-serien (40 böcker), Historien om en fjälldal (3 böcker) samt några fristående :)

  SvaraRadera