tisdag 8 juli 2014

Top Ten - 10 bokbloggbekännelser

Semestertider och vädret hade inte kunnat bli bättre. Spenderar dagarna på en filt eller i hängmattan och tankar solsken och plöjer böcker. Underbart! Har blivit lite dagvill men i såg att det är tisdag och såklart dags för Top Ten Tuesdag som den här veckan har temat Top Ten Blogging Confessions. 

Här är mina tio bloggbekännelser:

1. Bloggandet har fått min bokhylla att explodera. 
Faktum är att jag ytterst sällan köpte böcker innan jag drog igång bloggen på allvar. Det senaste året har bokköpandet nära på spårat ur och jag har nära på fyllt en hel ny bokhylla. 

2. Jag är otroligt oorganiserad. 
Jag tänker hela tiden att jag ska förtidsinställa inlägg och förbereda i god tid men sitter oftast i sista minuten och knåpar ihop mina inlägg. Säger ofta till mig själv att jag ska skärpa mig! Vilket leder till nästa punkt:

3. Jag ligger alltid hopplöst efter med recensioner. 
Den där högen med utlästa böcker att skriva om blir aldrig mindre. Tänk om jag bara kunde sätta mig och skriva så är det ur världen men det tar emot! Den eviga slackern i mig kanske? 

4. Att läsa bokbloggar stjäl väldigt mycket av min blogg- (och läs)tid. 
Jag följer ett ganska stort antal bokbloggare på Bloglovin' vilket också är anledningen till att jag själv startade min blogg för snart två år sedan. Men Bloglovin' är lite farligt för oftast fastnar jag där och läser andras inlägg vilket gör att min egen blogg blir lidande. Samtidigt inspireras jag till tusen av alla fina bokrecensioner. 

5. Få saker gör mig gladare än kommentarer. 
Att få kommentarer på mina inlägg gör mig alltid otroligt glad. En intyg på att någon läser det jag skriver, att det inte försvinner i det oändligt stora flödet. Jag försöker själv ständigt bättra mig på att kommentera hos andra då jag vet hur glad det gör mig. 

6. Jag har fått så många nya vänner. 
Trots att jag bara träffat några få av er på bokmässan/event känns det som att jag via bloggen har fått många nya vänner. Mina många flyttar härs och tvärs genom landet de senaste tio åren har tyvärr lett till att det är stora avstånd till flertalet av mina IRL-vänner. Att få vara en del av bloggemenskapen betyder därför jättemycket för mig!

7. Bloggen är mitt ständigt dåliga samvete. 
Nån mer än jag som får dåligt samvete när det går flera dagar i rad utan att man skriver ett nytt inlägg? Jag kan ha svårt att tänka på annat när jag vet att bloggen är tyst, samtidigt vet jag att det är bara mina egna höga krav som tycker att det behöver skrivas varje dag. 

8. Jag läser mer varierat nu. 
Jag har tagit mig ur mig confort-zone med bara ungdomslitteratur som jag fastnade i några år. Nu läser jag mer varierat än någonsin och njuter på ett sätt mer av min läsning. Tack alla bloggutmaningar!

9. Ibland är jag så sugen på att dela med mig mer av mitt liv. 
Det finns nackdelar med att ha en nischad blogg, det blir lätt lite anonymt. Ibland skulle jag vilja skriva mer om vad som händer i "verkliga livet" men tycker själv inte att det passar in här. 

10. Jag älskar min blogg. 
Jag lägger ner mycket tid på mitt bloggande (i perioder i alla fall) men det ger tillbaka tusenfalt. Jag utvecklar mitt läsande, träffar nya människor, ser nya sammanhang och inspireras till tusen till mer läsning. Kontakt med förlag, recensionsexemplar och event är bara bonusar men sätter lite extra guldkant på tillvaron. Det senaste året när jag varit aktiv på bloggen har varit bland de roligaste åren i mitt liv! :)

4 kommentarer:

 1. Vad roligt att du tycker bloggandet är så positivt! Jag håller med om det mesta :)

  SvaraRadera
 2. Kul att läsa, och jag känner igen mig själv i mycket! Att fastna i andras bloggar, att bli efter med att skriva recensioner, att bli glad över kommentarer, att köpa mer böcker, läsa mer varierat, fått nya vänner.... Jag har inte nischat min blogg, och det är ju för- och nackdelar med det oxå... Eftersom jag blandar ren dagbok med politik och fotoblogg med bokblogg så kan många av mina läsare känna att alla delar inte passar dem, fördelen är ju att jag får mer frihet att göra vad jag vill...

  SvaraRadera
 3. Mitt bokköpande har nog också spårat ur tack vare bloggen. Många punkter som jag känner igen mig i :)

  SvaraRadera
 4. Håller verkligen med på alla punkter, haha!

  SvaraRadera