fredag 10 januari 2014

Fredagsglädje/I min brevlåda #1 2014

Happy friday! Så härligt med lite helg. Det har varit en intensiv första arbetsvecka på det nya året men en rolig sådan. Den började dessutom med det fina i att skriva på en nytt anställningsavtal. Skulle gått på ett nytt vikariat i onsdags på bara 70% men istället förlängdes mitt nuvarande med ytterligare ett år, hejaheja! En liten extra twist blev det eftersom jag även kommer ha hand om unga vuxna-avdelningen på bibblan. SÅ OTROLIGT ROLIGT! Nu är det jag som har koll på böcker från 0-26 år, ler bara jag tänker på det=) Har firat genom att göra årets första bokbeställning. Kan utlova många härliga böcker på bibblan framöver!

Fredag brukar innebära bokbloggsjerka och idag är den tillbaka efter juluppehåll. Eftersom frågan handlar om vilka läsutmaningar jag tänker haka på i år och jag skrev om detta så sent som i tisdags hoppar jag jerkan den här gången. I stället tänkte jag visa upp lite nyheter i bokhyllan. Det har varit några lugna veckor på bokfronten men nu börjar det hända lite igen. Senaste veckan har fyra böcker trillat ner i brevlådan här hemma. Kul att kunna sätta brevbäraren i arbete igen =)


Leon Leyson - Historien om Leon: Schindlers yngste medarbetare
Årets första recensionsex är en oerhört viktigt bok som tyvärr fortfarande är ytterst aktuell. Jag uppskattar B. Wahlströms satsning på att uppmärksamma förintelsen och andra världskrigen. Vi får aldrig glömma!

Kristina Ohlsson - Silverpojken
Äntligen är den här. Glasbarnen vann Barnens Romanpris 2013. Jag håller tummarna för att den här är lika bra. Förvänta er en recension på onsdag. Recensionsex från Lilla Piratförlaget.

Hugh Howey - Dust
Den avslutande delen i Hugh Howeys dystopiska trilogi köpte jag i en auktion som Marcus på Marcusbliblioteket la upp där all förtjänst gick till Musikhjälpen. Jag har fortfarande inte läst Wool som inleder serien än men jag hoppas och tror att jag kommer älska serien. Boken är dessutom fint signerat av författaren:Ninni Schulman - Flickan med snö i håret
En riktigt spännande deckare som det är några år sedan jag läste nu. Julklapp till Books&Dreams prenumeranter, jag var lite sen med att beställa.

Lucy Dillon - Tango för vilsna själar
Lucy Dillon har hittills hållit hög klass med sina böcker så mina förväntningar på denna är höga. Omslaget har stjärnor som gnistrar, bokgodis med andra ord! Tack till Forum för recensionsexet.

Jag märker att mitt goda humör lyser igenom i det här inlägget, oj vad mycket roligt, härligt och utropstecken det blev idag. Trevlig helg på er!

5 kommentarer:

  1. Wow, så mycket som trillat in hos dig, vilken lycka!

    SvaraRadera
  2. Vad kul, grattis till jobbet!! :) Och hoppas du gillar böckerna, själv har jag har nyss läst Wool och tyckte mycket om den. :)

    SvaraRadera
  3. Alltid trevligt när det trillar in böcker i brevlådan. Ha en fortsatt skön läsning och grattis till jobbförlägningen!

    SvaraRadera