fredag 31 januari 2014

Bokbloggsjerka 31 januari - 3 februari - Förlagsfavoriter


Veckorna rusar som vanligt iväg och det är fredag och bokbloggsjerka igen. Sitter på bussen ner till Stockholm för att sent om sider gå på bio o se The Hobbit så då passar det lägligt att svara på veckans fråga: Vilket förlag tycker du släpper flest bra böcker per år?

Ingen lätt fråga det där. När jag försökte skriva upp vilka böcker och författare jag vill läsa dök flera namn upp. Modernista ligger bra till, om det håller jag med om. De har ju till exempel den goda smaken att ge ut Divergent-serien på svenska!

Lilla Piratförlaget ger inte ut så många böcker per år men håller ständigt hög nivå och på ett eller annat sätt läser jag allt de ger ut. B. Wahlströms är alltid pålitliga med många bra titlar både för barn och ungdomar. 

Om förstaplatsen just nu tävlar dock Rabén&Sjögren och Bonnier Carlsen som är boksprutande monster med mängder av bra litteratur som jag vill läsa. Rabén&Sjögren stoltserar med författare som Lisa Bjärbo, Sarah Dessen, Allie Condy och Rick Yancey, inte helt fel med andra ord. 

Men de kan nog inte slå Bonnier Carlsen som de senaste åren stått för ett riktigt bra YA-utbud. Angelinis Stsrcrossed, P.C. Cast & Kristin Casts House of night (som jag tyckte tappade nångång vid bok sju), Jay Asher, fantastiska Suzanne Collins, Cassandra Clare och otroliga John Green med underbara Förr eller senare exploderar jag, nu aktuell med Pappersstäder. 

Det är svårt att utse en favorit för jag älskar ju böckerna oberoende av vem som ger ut men ovan ger i alla fall en liten bild. :)

10 kommentarer:

 1. Vi har många bra bokförlag i Sverige och ett fantastiskt utbud. Som grädde på moset är böcker inte heller särskilt dyrt numera.

  SvaraRadera
 2. Jag läser inte så väldigt många ungdomsböcker, men Rabén & Sjögren och Bonnier Carlsen ger båda ut böcker som jag har gillat.

  SvaraRadera
 3. Ja, man får nog gå efter böcker snarare än förlag :)

  SvaraRadera
 4. Det finns ju en hel del att välja mellan :)

  SvaraRadera
 5. Många bra förlag med bra böcker :)

  SvaraRadera
 6. Bonnier Carlsen har en del bra böcker!

  SvaraRadera
 7. Både Bonnier Carlsen och Rabén & Sjögren läste jag nog mer av för ett par år sedan. Men de har ju gett ut många bra böcker :)

  SvaraRadera
 8. Modernista ligger i topp hos mig också!

  SvaraRadera
 9. Åhh, en jerka som blir enkel för mig, mitt favoritförlag är Minotaur!

  SvaraRadera
 10. Modernista är i toppen hos mig med. Vi har verkligen bra förlag här :)

  SvaraRadera