tisdag 3 december 2013

Top Ten Tuesday - releaser jag längtar efter 2014


Veckans fråga hos The Broke and The Bookish är både rolig och farlig för den får mig att börja läsa på än mer om nästa års utgivning. Jag hittar många spännande böcker jag vill läsa så om det här är en egentlig topp tio lista vet jag inte och fokuset hamnade på engelska böcker eftersom jag fastnade lite på Goodreads (väldigt vanligt fenomen...). Top Ten 2014 Release I'm Dying To Read är rubriken, idag råkade det bli en topp tolv. Dessa längtar jag efter:


Julie Murphy - Side effects may vary (2014-03)
Alice får leukemi där utgången ser illa. Hon bestämmer sig för att skriva ner en bucket list och genomföra sakerna på listan tillsammans med vännen Hervey. Det handlar mycket om hämnd men också om hopp. Jag tycks falla för sådana här böcker just nu.

Lauren Morrill - Being Sloane Jacobs (2014-01)
En förväxlingshandling där ishockeyspelaren Sloane byter plats med konståknings-Sloane. Låter smågullig.

Rainbow Rowell- Landline (2014-07)
Författarens fjärde bok, som verkar vara riktad mot vuxna, precis som Attachments. Kan inte göra annat än att längta efter denna!


Cassandra Clare - City of heavenly fire (2014-05)
Har längtat efter att få reda på hur allting slutar. Ges dessutom ut på min födelsedag, hur passande?

Melissa Landers - Alienated (2014-02)
Tänk dig att dela badrum med en Alien! Det är vad Cara ska göra. Utomjordingar har tagit kontakt och en utbytesstudent ska bo hos Cara. Och en sak är vara säker på, ingen mänsklig kille kan se så bra ut! Låter grymt bra och riktigt snyggt omslag (går visserligen emot mina principer om att gilla personer på omslag men må så vara).

Lauren Oliver - Panic (2014-03)
Även om jag inte alls gillade Rekviem tycker jag om Olivers författarskap och denna är jag riktigt nyfiken på!

Sophie Jordan - Uninvited (2014-01)
Ett DNA-test visar att Davy är menad att bli en mördare. Hur ska hon reagera?

Amy Plum - After the end (2014-05)
Jag har läst andra böcker av Amy Plum och sett till handling låter det här steget bättre! Från att ha trott att ett tredje världskrig utrotat nästan allt liv på jorden till att få reda på att kriget inte ens existerat...

Tahereh Mafi - Ignite me (2014-02)
Efterlängtade avslutningen i Shatter me-trilogin. Vet många som ser fram emot denna med spänning. Och HUR snygga är inte denna omslagsserien?


Kristina Ohlsson - Silverpojken (2014-01)
Fortsättningen på den spännande Glasbarnen som röstades fram som vinnare i Barnens Romanpris 2013. Kristina Ohlsson skriver lika spännande för barn som hon gör för vuxna.


John Green - Pappersstäder (2014-01)
Paper towns kommer ut på svenska och jag ser fram emot att läsa. Finns ju med på Listan.

Susanne Boll - Hitta hem (prel. maj)
Fortsättningen på Det enda rätta som var en positiv överraskning för mig. Det ska bli spännande att se vad som händer i Helmi och Disas liv.

5 kommentarer:

 1. John Green har jag velat läsa länge nu, har hans Förr eller senare exploderar jag i bokhyllan, oläst.

  SvaraRadera
 2. Ignite me och Pappersstäder är jag också nyfiken på! Men har nog med att hålla koll på den svenska marknaden, den engelska känns ju gigantisk så tycker ändå att du har väldigt bra koll! ;) Roligt att ha så mycket att se fram emot också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hittade två jättebra YA-listor över 2014-års utgivning som var farliga. Lite roligare att läsa om den engelska, den svenska läser jag ju om på jobbet även om jag inväntar Svensk bokhandel. Och i vår ska jag dessutom ha inköpsansvar för unga vuxna, så kul!!!

   Radera
 3. Rainbow Rowell är en författare jag är väldigt nyfiken på :) Borde kanske även läsa Pappersstäder...

  SvaraRadera
 4. Alienated lät ju rätt intressant haha. Kul idé! Likaså After the end. Får kolla upp!

  SvaraRadera