tisdag 10 december 2013

Top Ten Tuesday - Högst på min läslista i vinter


Två veckor kvar till julafton, det är inte klokt vad tiden går. Haha, nämner visst varje tisdag att tiden går fort men den här hösten har verkligen varit helt hysteriskt. Jag längtar efter lite julledighet och även om jag jobbar i mellandagarna i år kommer även jag få min beskärda del av lediga dagar. Långa härliga lediga dagar som gjorda för kalla vinterpromenader (jag håller tummarna för att snön är här för att stanna) och mysiga stunder under en filt med en bra bok.

Vad passar då inte bättre än att temat den här veckan hos The Brooke and The Bookish är vilka tio böcker som toppar "To be read"-listan i vinter. Det känns som om jag redan nämnt min olästhylla vid flertalet tillfällen. Den läsningen återstår fortfarande och jag tänkte försöka minska ner antalet något innan julen är slut. Jag har dock börjat spana in vårens katalog och redan i januari kommer det flera lockande titlar, så jag håller mig till dem den här gången. Det märks att jag ställer in mig på ledighet för det är lättsamma böcker, främst chick lit som kallar på min uppmärksamhet vid en första genombläddring.


1. Lisa Jewell - Fågelburen
2. Adele Parks - Främlingar
3. Nora Roberts - Främlingen vid havet


4. Kerstin Emilsson - Äta kakan och ha den kvar
5. Sophie Kinsella - Bröllopsnatten
6. John Green - Pappersstäder7. Sofia Nordin - Spring så fort du kan
8. Kristina Ohlsson - Silverpojken
9. David Safier - Min familj och andra monster10. Lucy Dillon - Tango för vilsna själarBubblare: Leon Leyson - Historien om Leon: Schindlers yngste arbetare
Jag vet inte om man kan se fram emot en bok med ett så pass hemskt och allt för verkligt ämne. Det här är den sanna historien om Leon som var en av de judar som räddades genom att arbeta i Schindlers fabrik. Berättelser som denna bör alla läsa.

5 kommentarer:

 1. Nya böckernq från Roberts och Kinsella vill jag också läsa :)

  SvaraRadera
 2. Pappersstäder och Sofia Nordins kommer jag också att läsa tror jag :) Den sistnämnda funderar jag fortfarande också lite på.

  SvaraRadera
 3. Julledigt är något jag längtar efter också. Det känns som om det har behövts sedan oktober.

  Pappersstäder och Tango för vilsna själar är de enda jag känner igen. Den sistnämnda främst därför att jag anar att jag kommer att ge bort den i present någon gång nästa år...

  SvaraRadera
 4. Jag borde nog snart läsa min Lucy Dillon, Ensamma hjärtan och hemlösa hundar, som har stått här i hyllan väldigt länge. Kanske skulle man ha en feelgood månad :)

  SvaraRadera
 5. Ingen av de där ligger i min bokhög, och ändå är den rätt rejäl. Tänk så många böcker det finns - och så lite tid...

  SvaraRadera