torsdag 8 januari 2015

Kärlek och krångel i snöig juletid

Innan jul var jag i Göteborg för att gå på Kristina från Duvemåla. Resans måsteläsning var Gone girl och du som läste min recension igår vet vad jag tyckte om den. För att uppmuntra mig själv till att läsa klart och som ett slags belöningssystem köpte jag med mig två Harlequinböcker till tågresan hem. Jag tänkte att om jag har trevlig läsning att se framemot när jag avverkat ett bra stycke Gone girl så skulle läsningen gå bättre. Det gjorde den till den grad att jag aldrig började på mina två nyinköpta böcker men då kunde jag ju avnjuta dem under julledigheten istället! :) Detta var den ena av dem.

Att falla med snönJul á la Harlequin betyder allt som oftast kärlek med förhinder, en romantisk omgivning och julstämning deluxe. Så är såklart även fallet med Att falla med snön (absolut inget ont i det, jag vill ju ha det så!)

Julen är ingen höjdare för Kayla Green, faktiskt försöker hon ignorera den så mycket det bara går. Att hon får ett uppdrag att åka bort och rädda en skidresort just över jul gör henne därför ingenting, snarare ser hon det bara som en fördel. Föga hade hon räknat med att hon istället för att fly undan julen snarare skulle hamna mitt i en drömjul med snö, granar och paket vart hon än vänder sig. Hon försöker gå all in i "Projekt rädda Snow crystal" men det är svårt när den extremt snygge och sexige ägaren Jackson är där och ideligen distraherar. Jackson å andra sidan har lämnat sitt blomstrande företag för att komma hem och rädda familjeföretaget men motarbetas av övriga familjemedlemmar. Hans sista chans är att Kayla ska komma på idéer hur de ska kunna marknadsföra och därmed rädda resorten. Om nu inte bara kemin dem emellan skulle sprakat så högt, de lämnar  högt opassande tankar i Jacksons huvud...

För det första måste jag bara nämna omslaget - jag älskar det. Det är så där alldeles underbart, sockersött och gulligt som julböcker ska vara. Det svenska omslaget är faktiskt min favorit av de 16 som finns representerade på Goodreads, bra jobbat där! När det kommer till handlingen var den precis så uppenbar som jag hade räknat med och önskat. Jag läser inte Harlequin-romaner för högintelligent läsning utan för att få drömma mig bort en liten stund, få några timmars njutbar läsning med happy endings. Det är så oerhört skönt ibland!

Jag blir galet sugen på att ut och åka skidor när jag läser Att falla med snön. Eller varför inte sitta i en jacuzzi ute på ett trädäck och se ut över snövidder och skogen. Låter så mysigt och ack så romantiskt! Boken ger en så där härlig myskänsla i magen, och innehåller precis lagom med intriger. Det handlar mycket om familjen och konflikter inom den, att begrava sig i arbete och om vad som är viktigt i livet.

Att falla med snön är ingen mästarroman men den gav mig julkänslor och några mysiga timmar på ett tåg genom Sverige då jag läste den på hemvägen från julfirandet i Småland. Ibland kräver jag inte mer än det av en bok, det räcker gott så.

Titel: Att falla med snön
Författare: Sarah Morgan
Förlag: Harlequin
Utgiven: 2014-11
Serie: Snow Crystal #1
Sidor: 360

1 kommentar:

  1. Så sant så sant. Jag brukar också ibland behöva böcker som bara gör att jag får längta bort och njuta av tillvaron. Låter som en mysig julbok och här hos mig snöar det idag så snart kanske man får njuta av de vita vidderna igen.

    SvaraRadera