tisdag 21 oktober 2014

Tio nya serier jag vill påbörja

Tisdag igen och idag innebär det extra lång arbetsdag. Men helt illa är det inte då dagen avslutas med författarbesök av den nu Augustprisnominerade Kristina Sandberg (skulle någon ha vägarna förbi Rimbo ikväll klockan 19 är ni givetvis varmt välkomna, fri entré är det också). Ska bli kul att höra henne berätta om sina böcker om Maj. Jag har nyligen läst Att föda ett barn och knåpar fortfarande på en recension.

Men nu är det listdags igen och den här veckan handlar det om nya serier jag vill påbörja. Nya som innebär utgivna de senaste åren.

Top New Series I Want To Start

Serien som startar med ovanstående titel. Min litterära lillasyster (inga genetiska släktskap what so ever) rekommenderade mig att vänta tills serien är komplett och sen plöja, vi får se om jag klarar avstå så länge.

2. Chris Weitz - The Young World
Serien vars första del precis kom på svenska, Överlevarna, beskrivs som "en del Hungerspelen och en del Flugornas herre kryddat med popkulturnostalgi och svart humor" och den beskrivningen lockar mig enormt!

3. Amy Plum - After the End
En dystopi, världen har gått under efter World War III bortsett från en liten skara som flydde till Alaskas vildmark. I alla fall är det så Juneau fått det berättat för sig. Låter som en ny, spännande, dystopisk serie!

4. Anna Katmore - Adventures in Neverland
Jag har läst alldeles för få retelling-serier och den här som anspelar på Peter Pan låter sjukt intressant. Del 1, Neverland, kom ut tidigare i år och har fått riktigt fina recensioner.

5. Kimberly Derting - The Taking
En tjej som vaknar upp bakom en container och går hem, för att upptäcka att hon varit spårlöst försvunnen i 5 år utan att ha åldrats en dag. Allt har förändrats och det är ett mysterium vart hon kan ha varit. Har hon varit bortrövad av aliens? Tycker det låter som en spännande serie, första boken The taking, kom i april.

6. Lynne Matson - Nil
Det snackas en hel del om Nil i mina amerikanska twitterkanaler (följer flera amerikanska YA-författare). Har förstått att första delen i serien om ön som du har ett år på dig att fly ifrån - annars dör du - är en riktig bladvändare så jag vill läsa!

7. Tracy Clark - The Light Key Trilogy
En bok vars beskrivning inleds med den här meningen kan inte annat än locka mig: 
"Clark’s novel is laden with standard tropes: a bookish, unpopular heroine; a family secret; and, of course, a rakish, mysterious boy inexplicably drawn to the heroine." Trilogin börjar med Scintillate och den boken vill jag få tag på snarast!

8. Mindee Arnett - The Arkwell Academy
Har ni nångång läst en bok där huvudpersonen är en mardröm - bokstavligt talat alltså?! Dusty i The Nightmare Affair bryter sig in i folks hem för att invadera deras drömmar. När hon stöter på snyggingen Eli blir det hela mycket mer komplicerat. En internatskola för kids med magiska förmågor i ny tappning, det brukar ju aldrig bli fel.  

9. James Frey - Endgame
Är det här något helt nytt eller är det en kopia av Hungerspelen? Skådespelet tar sin plats i Kina så det är nytt i alla fall. En gigantisk satsning där det samtidigt släpps ett realityspel. Kommer läsa när del 1 kommer till biblioteket.

10. Lauren DeStefano - The Internment Chronicles
Jag älskar verkligen DeStefanos The chemical gardens så förväntningarna inför hennes nya serie är höga! Så höga att jag knappt vågar klicka hem Perfect Ruin av rädsla för att bli allt för besviken... Låter dock som en ny favorit om jag bara håller mig till bokens beskrivning.

5 kommentarer:

 1. The Young World, The Taking, Och Endgame är jag också nyfiken på. Och jag rekommenderar gärna To All the Boys I've Loved Before, The Nightmare Affair, och Perfect Ruin, riktigt bra böcker. Däremot skulle jag hålla mig ifrån Nil om jag vore du, vilken är den sämsta boken jag läst i år..men om du läser den så hoppas jag dock att du gillar den betydligt bättre än vad jag gjorde. :)

  SvaraRadera
 2. Jag har inte hört talas om någon av dessa. Fy vad många serier det finns :)

  SvaraRadera
 3. Adventures in Neverland lät riktigt intressant :)

  SvaraRadera
 4. Hej igen! Kika in hos mig under morgondagen, du har en nominering att hämta då :)

  SvaraRadera
 5. Jenny Han är jag också lite sugen på.

  SvaraRadera