torsdag 23 oktober 2014

The Sisterhood of the World Bloggers Award

Igår upptäckte jag till min glädje att Vargnatts bokhylla  nominerat mig till The sisterhood of the World Bloggers award, tack söta du! (Vad konstigt det känns förresten att jag inte vet ditt namn!) Tyckte det var en jättekul idé så klart jag är på!


Det man ska göra när man blivit nominerad är:

1. Tacka bloggaren som nominerade dig, och länka till deras blogg
2. Ha med Sisterhood of the World Blogger Award-loggan i ditt inlägg
3. Svara på de 10 frågorna som du fått
4. Nominera 10 andra bloggare och fråga dem 10 frågor

Här kommer Vargnatts frågor och mina svar på dem.

1. Vilka bilderböcker gillade ni som barn?
Oj, vilken svår fråga att börja med. Jag älskade ju det mesta! Böckerna om Petsson och Findus hade vi nog de flesta, och så alla härliga Astrid Lindgren-berättelser, är ju trots allt från Småland. =)

2. En bok som du önskar att du kunde läsa för första gången igen?
The Fault in Our Stars hade jag gärna velat uppleva för första gången igen. Den är ju helt fantastisk!

3. Hur ser din perfekta lässtund ut?
När jag försvinner så djupt in i en bok att jag glömmer var jag befinner mig. När teet kallnar, chokladen ligger orörd och jag glömmer tid och rum. När jag får vara i fred med min bok, utan att någon stör med telefon, prat eller musik. Ungefär så, då trivs jag som bäst!

4. Är hela din familj intresserad av böcker och läsning?

Visst läser även övriga familjemedlemmar men några bokslukare är de inte. Jag har alltid varit familjens boknörd, och det är jag stolt över! =)

5. Köper du helt eller lånar på biblioteket?
En fråga med ett självklart svar. Biblioteket är utöver världens bästa arbetsplats min bästa vän. Varken min ekonomi eller mina bokhyllor hade klarat av den inköpstakt som min lästakt kräver. JAg har alltid varit en storlånare på biblioteken och har som målsättning att fortsätta vara det så länge möjligheten finns!

6. Vilken är den bästa bokpresent du fått?
Tänk om jag hade ett minne och kunde komma ihåg sånt här. En av de bättre jag fått är i alla fall när jag härom året fick Benjamin Chauds bilderbok Björnens sång i julklapp av min svärmor. Hon mindes hur varmt jag pratade om den och köpte ett eget exemplar till mig. Väldigt oväntat och så otroligt uppskattat!

7. Det flesta frågorna är ju positiva, men vilken bok har du verkligen inte gillat?
Den första bok som poppar upp i huvudet är faktiskt Bret Easton Ellis Glamorama som jag läste på svenskan under gymnasiet. Kan ha varit den sämsta bok jag någonsin fullföljt. Enligt min lärare skrev jag den mest dräpande recension han någonsin sett, haha.

8. Kan man ha för mycket böcker?
Jag tänker förvåna omvärlden och svara JA! Jag älskar böcker, jag har böcker i travar här och där och välfyllda hyllor MEN det finns en gräns även för mig. Eftersom jag har flyttat ett antal gånger de senaste tio åren har jag insett att det dessutom är ett jäkla omak att forsla med allt för stora mängder. Egentligen är det först när jag startade bloggen som strömmen in av böcker spårat ur lite. Men är rätt duktig på att rensa ut i hyllorna så det inte går helt över styr, övar trots allt på gallring av böcker på jobbet

9. Är det någon årstid du läser mer eller mindre på?

Nej, jag tror faktiskt inte det. Jag brukar ständigt ha en jämn ström böcker som passerar mig. Kanske blir det lite mindre i typ maj/juni men det är marginellt. Inte kan man väl välja lästid efter väder, hur hade det sett ut? ;)

10. Den absoluta bästa boken du vill berätta om för världen just nu?

Åh, så svårt! Jag brinner ju alltid för böckerna jag läser, och det bästaste med böcker är ju högst individuellt. Vill trots allt fortsätta slå ett slag för Rainbow Rowells fantastiska böcker, från mysiga Attachments och tårdrypande Eleanor & Park till underbaraste Fangirl och finstämda Landline. Otroligt fina skildringar om vänskap, kärlek och livet, skrivna med ett målande och vackert språk. Jag hoppas verkligen att fler böcker blir översatta till svenska så alla de som inte läser engelska böcker får uppleva Rainbow Rowells fantastiska berättarkonst!

Så ska jag då nominera 10 bokbloggare och ge dem tio frågor. Känns som jag får återkomma med detta lite senare, behöver spana runt och se vilka som redan nominerats, känns som om det är större delen av min bloglovin-lista!

1 kommentar:

  1. Jättekul att läsa dina svar! :D Och jag heter Victoria förresten, haha :). Glamorama har jag aldrig hört talas om, men jag blir ju nyfiken på den dräpande recensionen du skrev :D

    SvaraRadera