söndag 19 oktober 2014

Mina bokhyllor

Det slog mig att jag faktiskt inte har visat upp mina bokhyllor här på bloggen. Jag skriver mycket om böcker men inte om vart de bor... Drömmen hade varit ett eget bibliotek men utrymmet är minst sagt begränsat när man bor 2 personer i en 2:a på 53 kvm. Sovrummet har fått bli ett kombinerat sovrum och bibliotek. Det första och sista jag ser varje dag är mina böcker, inte helt fel=)

Vi startar med stora stringhyllan:


På övre halvan bor min engelskspråkiga litteratur. Främst YA som ni kan se, vilket kanske är föga förvånande... Flera av favoritserierna står här, och såklart mina absoluta favoriter. Rainbow Rowells böcker (fast Eleonor & Park har jag förvånande nog bara på svenska, så den står i annan hylla). Saknas bara antologin My true love gave to me som Rainbow är med i, och tänk vilken tur, den här på väg hem till mig! 


Under skylthyllan bor större delen av mina olästa böcker. De svenska på övre planet, de engelska på våningen under. På nedersta hyllan bor alla fotoalbum, bilderböcker och lite gott och blandat.


Över sängen bor det också en stringhylla. Har man inte plats för så många hyllor kan man ju i alla fall få lyxa till det med snygga sådana. En stor nackdel med svarta hyllor dock - herregud vad man får gå och damma! 
Här bor svensk skönlitteratur. De två övre planen är vuxen-skön och nedersta hyllplanen innehåller barn- och ungdomslitteratur. Det är nog den genre där flest böcker är nerpackade i väntan på bättre tider. Har dck funderingar på att slå ihop dessa avdelningar men det tar lite emot i bibliotekariehjärtat. För jo, alla böcker hemma är såklart sorterade enligt SAB-systemet OCH i alfabetisk ordning. Det är så det blir när en bibliotekarie och en arkivarie slår sina påsar ihop...


Har man ont om plats får man tänka smart. Eftersom vi har högt i tak fick helt enkelt all facklitteratur bosätta sig högt under taket. Om stringhyllan är min och bara min så är det här främst sambons tillhåll, för här bor alla hans böcker i historia.


Lilla pockethyllan med "lite av varje"-högarna ovanpå.


Enda bokhyllan i det kombinerade vardagsrummet/köket är kokbokshyllan där kokböckerna får trängas med några av alla ugglor. =)


Och ja, även i mitt hem finns det såklart bokhögar mest överallt. Här är den med de senast tillkomna böckerna. Den översta av Birgitta Bergin är redan läst och recension väntar inom kort!

8 kommentarer:

 1. Oj vilka tjusiga bokhyllor du har! Och hej förresten, det är jag som är din hemliga bokvän! Jag tänkte höra mig för lite grann för att försöka få ihop ett så bra bokvänspaket som möjligt och det vore hemskt snällt om du kunde svara på frågorna nedan.

  1. Vilket är din favoritgenre?
  2. Några bra böcker du läst på sistone?
  3. Favoritgodis?
  4. Favoritdryck?

  Vänliga hälsningar,
  Din hemliga bokvän

  SvaraRadera
 2. Vad roligt! Det här är så spännande!
  hm, låt mig se. Favoritgenre är nog dystopier eller urban fantasy, men jag gillar verkligen en bra contemporary också, bland favoritförfattarna finns trots allt Rainbow Rowell och Morgan Matson.
  Har läst mycket bra, Morgan Matsons Second Chance Summer och Since you've been gone lämnade avtryck, även Heart of dread: Frozen. Nina LaCours Inte vem som helst gav också mersmak.
  Favoritgodis är mörk choklad (mums!) och utan te försmäktar jag, går ingenstans utan min termosmugg eller med tepåsar i väskan - tänk om man hamnar någonstans där de bara ha english breakfast tea eller earl grey! =D
  Ska bli spännande att se vad du knåpar ihop! Kul att ha något att se framemot i höstruset!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Så fint! Böcker, ugglor och elektriskt blå väggar, jag gillar det skarpt!

  SvaraRadera
 4. Åh, vad fint. Och jag älskar de blåa väggarna. Det är alltid så kul att få se hur andras bokhyllor ser ut, så tack för att du delar med dig. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Älskar också våra blåa (turkosa) väggar, blir kär varje dag!

   Radera
 5. Jättefint! Och vilka söta ugglor du har lite överallt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Haha, jo jag insåg när jag la in bilderna att det verkligen är ugglor lite här och där... Finns kanske en anledning till att sambon kallar vårt hem för Ugglebo =)

   Radera