onsdag 1 april 2015

En bokbloggares hemliga liv

Petra på den väldigt läsvärda bloggen Petras bokblogg taggade mig att göra den här roliga taggen - En bokbloggares hemliga liv - och jag är inte den som tackar nej till en rolig tagg. Tack Petra!


1. Hur länge har du bloggat?
Det första inlägget skrev jag den 11 september 2012 men det var glest mellan inläggen den första hösten och jag hade ett långt uppehåll mellan 5 december 2012 och 12 augusti 2013 så det var väl först då jag började blogga på riktigt. Tänker positivt och ser det som att bloggen har två födelsedagar! :)

2. Tror du att du kommer sluta blogga om böcker i framtiden?
Jag skulle gärna säga nej men man kan aldrig veta. Jag kommer blogga så länge jag tycker det är roligt och det ger mig någonting. Det kan jag i alla fall lova!

3. Vad är det bästa med att vara en bokbloggare?
Jag måste svara som många andra - gemenskapen bokbloggare emellan. Vi har vårt eget lilla community online och det är härligt att få vara en boknörd bland andra nördar och inte behöva ursäkta mig för att jag är helt tokig i böcker och allt som har med böcker att göra. Sen är det givetvis väldigt roligt att folk läser det jag skriver och motiveras att läsa böcker. Att få recensionsböcker från förlagen och bli inbjuden till bokträffar slår också det mesta.

4. Vad är det värsta med att vara en bokbloggare?
Jag kan ibland känna rejäl ångest när jag inte hinner eller orkar gå in och skriva inlägg. et förtar glädjen i bloggandet men jag försöker att ignorera den känslan, Kattugglan ska vara lika med glädje för mig.

5. Har du svårt att skriva rubriker till dina inlägg?
Oh ja. Jag hade gärna haft lockande och fantastiska rubriker men det har alltid varit min svaghet. Det var bland annat därför jag inte satsade på en karriär som redigerare, något jag tyckte var otroligt kul i övrigt när jag pluggade journalistik.

6. Finns det någon bokbloggare beundrar du?
Det finns så otroligt många duktiga och inspirerande bokbloggare som jag blir glad av att titta in hos. Jag undviker att nämna några namn för jag vill inte glömma bort någon.

7. Vilken bokbloggare skulle du vilja ha som gästbloggare på din blogg?
Faktiskt ingen. Kattugglan är min lilla hörna av internet där jag delar med mig av mina åsikter. Det räcker fint för mig.

8. Hur ser din rutin ut när du bloggar? T ex vilken tid, klädsel, dryck m.m.
Hahaha. Rutiner... Ja du... vad är det för något? Någon mer rutinlös bloggare får man nog leta efter. Jag deltar lite då och då i Top Ten Tuesday på tisdagar och Bokbloggsjerka på fredagar men annars skriver jag vad jag känner för, när jag känner för det. Jag har många gånger önskat få in rutiner för när jag ska skriva vad men min hjärna funkar inte så. Dessutom ser mina veckor så olika ut och energin går upp och ner så det går inte förutse när jag kan sätta mig med datorn.

Många gånger skriver jag utkast till inlägg i blogger-appen på telefonen på bussen till eller från jobbet och så skriver jag klart och redigerar inlägget när jag sitter vid datorn, tycker Bloggers app är riktigt värdelös!

9. Har du svårt för att skriva recensioner?
Det beror på boken. Vissa recensioner skriver sig själva. Då har jag hur mycket som helst att tycka till om och fingrarna flyger fram över tangenter. Vissa böcker ligger alldeles för länge i recensionshögen då jag verkligen inte kan komma på något att skriva om dem.

10. Vad tycker du om bokbloggarvärlden?
Kärlek! Jag tycker den är helt fantastisk och har tillfört så mycket i mitt liv!

11. Vilka taggar du för den här bloggen?
Tror väldigt många har blivit taggade vid det här laget men har du inte blivit taggad och är sugen på att svara på frågorna så är just DU taggad!

2 kommentarer:

  1. Vad kul att du ville göra den, och att få se dina svar! :)

    SvaraRadera
  2. Den fina gemenskapen är verkligen en av höjdpunkterna med att vara bokbloggare :) Det är så skönt att ha någon att prata böcker med!

    SvaraRadera