tisdag 17 februari 2015

Tio bokrelaterade problem

Det finns inte bara fördelar med att vara en bokslukare av rang. Givetvis finns det avigsidor med det mesta, även med något så fantastiskt som att läsa böcker. Det vill The Broke and the Bookish lyfta den här veckan och jag är inte sen att haka på. Ömma handleder vid för många boklyft har jag missat att ta med, något jag just nu är väldigt uppmärksammad på då vi håller på att byta ut större delen av våra bokhyllor på jobbet. Resultatet blir kanonsnyggt men det är många böcker att flytta!

Ten Book Related Problems I Have (could be serious or fun!)


1. Ömma axlar på grund av ständigt för tungt packade väskor. Har också gjort att jag nu för tiden enbart använder ryggsäck, alla fina handväskor ligger alltså helt oanvända i garderoben!

2. Kan aldrig resa med lätt packning. Dags för semester? Genast börjar läs-planeringen. X antal dagar bortrest delat på x antal timmar beräknad ledig tid är lika med minst x antal böcker i väskan. Och så någon i reserv. Hoppas att min läsplatta ska vara lösningen på det här problemet. 

3. Ständigt för liten bokhylla. En av de främsta anledningarna till att jag vill flytta till större lägenhet är för att få plats med alla mina böcker... (och för att få ett pyssel/spel/gästrum men det är en parentes)

4. För lite sömn/många långa vaknätter.  Svårigheten att sluta läsa mitt i en spännande bok på kvällen när det är sovdags leder till zombieliknande bibliotekarie på jobbet dagen därpå. "Bara ett kapitel till" slutade jag tro på redan på mellanstadiet, det funkar inte!

5. Tiden räcker inte till att läsa alla böcker jag vill läsa. Dygnet har bara 24 timmar, och på dom måste man ju jobba, äta och sova också... Läshögen växer sig hela tiden större. Här är en av högarna jag har hemma just nu:


6. Mitt jobb. Hur tänker jag nu kan man undra? Jag älskar ju mitt jobb. Jo, men det hör ihop med förra punkten. Jag kan inte gå till jobbet typ en enda dag utan att hitta minst ett par nya böcker jag vill läsa - och släpa med dessa böcker hem till den ständigt växande läshögen. Bra för utlåningsstatistiken, mindre bra för min lässtress.

7. Alla dessa fina bokrelaterade prylar som en överöses av på nätet, framför allt på andra bokbloggar. Vi bokälskare är en köpstark målgrupp. Vem vill inte ha senaste smycket med bokreferenser, mobilfodral med favoritcitat eller t-shirten med snyggaste trycket (och bokliga referenser)? Plånboken håller inte alltid med mig i mina önskningar...

8. Måsteböcker som är mitt ständigt dåliga samvete. Det finns vissa böcker en ger att en bara måste ha läst. Dessa böcker vill jag såklart också gärna läsa, i tanken, nångång i en framtid. Men samvetet över att jag inte läst den där klassikern alla snackar om - den där boken som toppar alla listor - det är lite jobbigt ibland. 

9. Att hamna i för stort läsflow. När jag knte hinner med något annat för jag vill vars läsa. Och rec-böckerna lägger sig på hög...

10. Läskoma. Något en hamnar i ibland, då inget känns betydelsefull och en inte klarar läsa en rad. Hit hör också post-superbra-bok-depressionen, att inte tro en ska en en så bra läsupplevelse igen. 

Tänk så många bokrelaterade problem jag har. Och tänk vad dessa "problem" förgyller mitt och många andras liv. Fantastiskt!

5 kommentarer:

 1. Ja, här var ju några som jag hade missat :)

  SvaraRadera
 2. 6 + 8 är ju mig rakt av! ;)

  SvaraRadera
 3. Haha jag brukar fortfarande försöka lura mig att tro på "Bara ett kapitel till"...

  SvaraRadera
 4. Alla punkter utom 6 kan jag hålla med om. Det finns bara fackböcker på mitt jobb ;-)

  SvaraRadera
 5. Ibland undrar jag om mina bokhyllor krymper på ren pin kiv... Tycker ju att det borde gå och klämma in åtminstone EN bok till ;)

  SvaraRadera