fredag 18 december 2015

Mhairi McFarlane - Det är inte jag, det är du


Åh, som jag längtade efter att Det är inte jag, det är du skulle komma ut på svenska. Visst hade jag kunant läsa den på engelska, jag läste ju trots allt och uppskattade You had me at hello på originalspråk men med den här hösten med extrem lässvacka och trötthet i bagaget kändes en bok på engelska mig övermäktig. Så det blev till att vänta, och vänta. För inte nog med att den aldrig ville komma ut, BTJ var dessutom oändligt långsamma med leveransen av boken till bibblan, och jag hade ju faktiskt lämnat inköpsförslag på boken dit. Japp, det får man göra även som bibliotekarie :)

I Det är inte jag, det är du bestämmer Delia sig för att fria till sin sambo sedan flera år, Paul. Det är deras tioårsdag och hon tycker det är dags för förändring. Han säger ja. Med mycket tvekan. Sen dröjer det inte lång stund innan det kommer fram att Paul har varit otrogen… Där och då tar livet en helt annan vändning för Delia och det involverar flytt till London, jakten på ett internettrol, en mystisk arbetsgivare och en mycket irriterande (och snygg) journalist.  Ett helt perfekt upplägg för en underbar Mhairi-roman med andra ord. Och jag gillar det där. Mycket till och med!

Det är inte jag, det är du är den optimala boken när läslågan står på minus 200 och tröttheten är total. En glömmer nämligen helt bort det när en börjar läsa och vips har det gått fyra timmar och boken är utläst. Boken innehåller vänskap, kärlek men framför allt en rejäl dos humor och det är just det jag tycker så mycket om med Mhairi McFarlane. 

Mhairi lyckas också att överraska mig med bokens handling. Ett tag trodde jag mig vara helt på det klara med vad som skulle hända [spoiler: att Delia skulle få ihop det med nättrollet Joe] men så tog handlingen en helt annan vändning. Igen. Jag uppskattar när allt inte är som jag förväntar mig!

När det kommer till Mhairi McFarlane har jag bara en sak satt skriva egentligen, läs hennes böcker!

Titel: Det är inte jag, det är du
Författare: Mhairi McFarlane
Förlag: Harper Collins
Utgiven: 2015-11
Sidor: 415 s

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar