lördag 10 november 2012

Björnens sång - Benjamin Chaud


Jag måste bara få tipsa om en relativt nyutkommen bilderbok som är helt underbar. Björnens sång av Benjamin Chaud är en fantastisk liten berättelse om Lilla björn som vaknar till i idet av att ett bi surrar förbi. Där det finns bin finns det honung tänker han och ger sig av på jakt efter biet. Pappa björn vaknar av att det blir kallt på magen där Lilla björn har legat och ger sig ut för att finna sin son.

Letandet tar honom genom skogen och in i en stad där det vimlar av folk. Men var finns Lilla björn. Jo men se där, där försvinner något lurvigt in mellan två pelare. Björnarna hamnar på operan och efter många om och men hamnar Pappa björn ute på scenen. Han bländas av ljuset så ingenstans kan han finna Lilla björn. Kanske om han skulle sjunga sången som Lilla björn tycker så mycket om, den som börjar GROOOOAAARRR!!!


Benjamin Chaud är en helt fantastisk bilderboksmakar och hans illustrationer är makalösa. Boken är i ett stort tittvänligt format (hela37 cm hög) och bilderna extremt detaljlika, på det viset påminner det en del om Sven Nordqvists böcker. Här är dock färgerna mildare och mjukare. Då texten enbart täcker en smal rand längst ner på varje sida lämnas allt väsentligt utrymme för helsideillustrationerna. Det blir ett jobb i sig att leta reda på var på varje sida Lilla björn befinner sig. Något som kan ta ett tag att klura ut.

Boken rekommenderas från 3 till 6 år och känner ni något barn i den åldern är detta en given julklapp till denna! Det är en bok de kan njuta av länge länge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar