tisdag 4 februari 2014

Top Ten Tuesday - riktiga snyftare


Top Ten Books That Will Make You Cry är veckans tema hos the Brooke and the Bookish och det ska väl inte vara så svårt att lista, jag är ju trots allt väldigt lättrörd- Som vanligt presenteras böckerna helt utan inbördes ordning.

1. John Green är oslagbar. Jag fulgråter varje gång till The fault in out stars och hur jag ska klara filmen i juni är en stor och väsentlig fråga. 

2. Kristian Gidlunds bägge I kroppen min påverkar mig djupt och tårarna rinner konstant, mer eller mindre. 

3. Send me a sign av Tiffany Schmidt är inte fullt i klass med TFIOS men den är både bra ovh snyftvänlig. 

4. Allegiant!!! Veronica Roth skrev en brutal avslutande del i sin trilogi. 

5. Carol Rifka Brunt bjuder oss också på en sorgsen berättelse med sin vackra Låt vargarna komma. 

6. Godnatt mister Tom. Inte ett öga kan vara torrt efter att ha läst färdigt Michelle Magorians mästerverk. 

7. Klart min idol är med på listan. Eleanor & Park är en otroligt vacker med också väldigt sorglig bok.  Ser framemot att läsa den på svenska inom kort!

8. Filmen är sorglig men boken är så mycket bättre. Cecelia Aherns PS: jag älskar dig skildrar hur en ung kvinna tvingas gå vidare efter det att hennes man dör allt för tidigt.

9. Måste återgå till barndomens favoriter. Vid Silversjöns strand av Laura Ingalls Wilder är en av de sorgligaste böckerna i serien. Mary blir blind och familjens gamla hund Jack dör. Snyft!

10. Ännu en barndomsfavorit som jag minns så väl är Peter Pohls Jag saknar dig jag saknar dig. Att förlora sin andra halva måste vara helt fruktansvärt!

2 kommentarer:

  1. Just ja, Allegiant kunde jag ju ha tagit med på min lista :) Grät inte när jag läste Godnatt Mister Tom, men jag skulle nog göra det idag.

    SvaraRadera
  2. Jag är faktiskt lite osäker på om jag vill se TFiOS på bio, precis som du så fulgråter jag oerhört till den. Har sett trailern fyra ggr nu och började gråta varenda gång..och då är det ändå bara trailern.. :)

    SvaraRadera