söndag 9 februari 2014

Bokbloggsjerka 7-10 februari - statistik

Det är svårt att slita sig från OS-tävlingarna den här helgen. Jag är nördigt uppslukad av allt vad vintersport heter såhär under OS-tider och har under förmiddagen suttit med andan i halsen och sett Hellner vinna OS-silver i Skiathlon. Pulsen var skyhög sista varvet Extra kul att faktiskt ha möjlighet att följa detta OS, senaste vinter-OS missade jag till stor del eftersom jag åkte till Malawi och där var inte direkt vintersport särskilt stort...

Men nu till veckans bokbloggsjerka. Ovanligt att jag inte svarar förrän på söndagen men ibland blir det som det blir. Nu vill Annika veta hur jag håller reda på alla böcker som jag har läst. Förlitar du dig helt på din blogg eller har du en backup plan att dela med dig av?

Jag är ruggigt dålig på att hålla koll på min läsning. Bloggen har varit till enorm hjälp, för jag är så glömsk att jag fort glömmer titlar jag läst. Jag försöker skriva om alla böcker jag läser, även om jag slarvar väldigt mycket med bilderböcker och böcker för små barn. De kräver ju ingen ansträngning. Goodreads är jag också frekvent användare av, även om jag saknar en del svenska titlar där. 

Jag försöker sedan årsskiftet också skriva upp alla böcker i min Läsdagbok för bokälskare. Kan kanske vara bra att ha en papperskälla att bläddra i.

7 kommentarer:

 1. Eftersom vinter-OS bara är en gång vart fjärde år så kan jag tolerera att det tar lite tid från andra saker, som läsningen :)

  SvaraRadera
 2. En läsdagbok hade jag ett tag för länge sen men glömde bort den och sedan förlades den så det systemet funkade inte riktigt ;)

  SvaraRadera
 3. Jag har aldrig haft någon läsdagbok, men jag borde kanske skaffa mig en :) Fast jag gillar å andra sidan att samla allt på ett och samma ställe.

  SvaraRadera
 4. En läsdagbok på Evernote hade nog passat mig bättre, annars blir det nog som tidigare kommentar: glömmer bort och förlägger den.

  SvaraRadera
 5. Vilken fin läsdagbok! Verkligen söt.

  SvaraRadera
 6. OS är helt klart en godkänd anledning till att bloggen bli lidande ;-) Jag hade en lässkrivbok förr men bloggen får duga idag.

  SvaraRadera
 7. Jag är hopplös på att komma ihåg vad jag läst. Händer ofta att jag köper en ny bok och efter några kapitel inser jag att jag redan läst den... Jag behöver hjälp för minnet. Jag kör excel, funderar på Book Collector och numer recenserar jag alla böcker jag läser på min blogg.

  SvaraRadera