torsdag 31 oktober 2013

Månadens läsning: Oktober 2013


Böcker som lästes i oktober:
Rainbow Rowell - Fangirl
Katarina von Bredow - Du & jag
Nicolas Barreau - En engelsman i Paris
Ewa Christina Johansson - Anden i glaset
Katarina Mazetti - Monster och mörker
Sara Kadefors - Lex bok
Lauren Oliver - Rekviem
Anna Höglund - Om detta talar man endast med kaniner
Susanne Boll - Det enda rätta
Cathryn Constable - Vargprinsessan
Jonathan Tropper - Sju jävligt långa dagar
Liz Coley - Berövad

Antal böcker: 12
Varav Barn och unga: 5
Unga vuxna: 4
Vuxen: 3

Antal sidor: 3359
Böcker på svenska: 11
Böcker på engelska: 1

Bästa bok: Fangirl. Årets bästa bok, topp tio typ någonsin. Jag blev helt såld. Knepet ligger nog i att boken överraskade mig totalt.
Sämsta bok: En engelsman i Paris. Helt okej handling men lite platt framställd.
Månadens överraskning: Det enda rätta. Det är kul att läsa böcker i genrer jag vanligtvis inte läser. Susanne Boll fick mig totalt fängslad med sin spännande historia och jag ser fram emot att läsa fortsättningen nästa år.

Kommentarer: Jag fortsätter plöja böcker på svenska. Det har blivit en trevlig variation eftersom jag nästan enbart läst på engelska de senaste åren. Jag förvånas fortfarande över att bloggandet får mig att utmana mig själv i min läsning med böcker jag inte tidigare skulle läst. Det ska dessutom till en bokälskare för att summera en månad med 12 böcker på närmare 3500 sidor och tänka - läste jag inte mer?

Det är svårt att få läslistan helt korrekt. Jag har valt att inte ta med bilderböcker här, tänker jag rätt eller fel? Jag har som vana att läsa alla böcker som kommer nya till biblioteket, det är ändå några stycken i månaden. Somliga hittar hit till bloggen, vissa berör mer än andra.

För jobbets räkning blir det också en del lättlästa böcker, främst Hcf, som jag raskt läser igenom när de hamnar på mitt bord. Borde dessa skrivas upp? Det är stört omöjligt att blogga om hela mängden böcker, då skulle jag inte få göra annat. Det är böcker jag vill ha läst för jobbets skull, jag hade nog inte läst dem om jag inte hade haft den arbetsplats jag har. Dela gärna med er av era tankar kring det här.

4 kommentarer:

 1. Jag blev himla sugen på att läsa Lex bok av Sara Kadefors. Tack för tipset! :)

  SvaraRadera
 2. Om du vill ha med bilderböcker eller inte tycker jag är helt upp till dig själv :)

  SvaraRadera
 3. Du skulle kanske kunna göra en egen kategori..typ "läst på jobbet" eller liknande. Fast bara om du vill förstås. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Läst på jobbet" var en bra idé. den ska jag försöka komma ihåg. Får ha någon lapp liggande så jag kommer ihåg att anteckna. Det är ju den stora nackdelen med att jobba med sitt största intresse - det blir lite mixed up ibland:)

   Radera