lördag 19 oktober 2013

Bokbloggsjerka 18-21 oktober - Författare jag beundrar

jerka11Hann inte svara på bokbloggsjerkan igår men nu så. Veckans fråga lyder: Finns det några författare som du tycker sticker ut (eller som du beundrar mer än andra) när det gäller deras sätt att skriva?

Jag beundrar väldigt många författare - deras sätt att skriva och bruka språket, deras fantasi, sättet att bygga upp karaktärer, dialoger, miljöer... Men visst, vissa utmärker sig mer än andra.

Rainbow Rowell för att hon med otroligt enkelt och graciöst språk väcker fantastiska berättelser till liv. Hennes berättelser och karaktärerna som finns i dem är helt makalösa. Jag kan bara drömma om att skriva som Rainbow.

Veronica Roth måste också nämnas, det krävs mycket fantasi för att hitta på en värld och de falanger som bebor den. Det är dessutom ytterst ovanligt att en författare lyckas driva mig till tårar för att jag inte får läsa en fortsättning på serien direkt... (Nu är det bara tre, 3!!! dagar kvar tills Allegiant kommer ut)

Michelle Magorian hamnar högt upp på många av mina listor, och det är inte utan anledning.Hon har ett unikt sätt att skildra människoöden under och efter andra världskriget och skildrar karaktärernas innersta tankar. Will i Godnatt mister Tom, Rusty i Hemlängtan, Rose i En liten kärlekssång och Ralph i Plats på scen. Skildringarna av deras liv och tankar har varit så omfattande och gripande att det känns som om de är mina vänner.

7 kommentarer:

 1. Jag har en oläst Michelle Magorian i bokhyllan. Det kanske vore dags att ta och läsa den.

  SvaraRadera
 2. Jag har bara läst Godnatt mister Tom av Magoran, men det var verkligen en bok som gjorde stort intryck på mig :)

  Allegiant! Jag har förbokat och allting. Hoppas att den kommer fram i tid så att jag kan belöna mig med den när jag har skrivit färdigt min hemtenta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken bra belöning! Lycka till med hemtentan och jag håller tummarna för att ditt bokpaket dyker upp :)

   Radera
 3. Åh, Roth och Magorian är två riktigt stora favoriter - särskilt En liten kärlekssång är underbar! :)

  SvaraRadera
 4. Tack för fina presentationer, som ger mig mersmak.

  SvaraRadera
 5. Veronica Roth hoppas jag få läst någon gång, Divergent ligger på läsplattan.

  SvaraRadera