onsdag 30 oktober 2013

2 x mini-rec - Serieavslutare

Titel: Rekviem
Författare: Lauren Oliver
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgiven: 2013-09
Sidor: 399
Serie: Delirium #3

Så kom den då äntligen, den avslutande delen i den dystopiska serien om ett samhälle där kärlek anses vara en sjukdom som ska utrotas. Tyvärr känns det som att jag har läst lite för många dystopier den senaste tiden så det tog åtskilliga sidor innan jag hängde med i handlingen och mindes fullt ut vad som hände i föregående böcker i serien. Det påverkar också mitt omdöme av boken.

Jag trodde och hoppades mer på Rekviem och det känns som att Lauren Oliver tog den enkla vägen ut. Delirium-trilogin låter oss ta del av ett skrämmande framtidsscenario och det finns många intressanta karaktärer men den lämnar mig till sist märkligt oberörd. Var det inte mer än så här?

Titel: Sever
Författare: Lauren DeStefano
Förlag: Simon & Schuster Books for Young Readers
Utgivning: 2013-02
Sidor: 371
Serie: The Chemical Garden #3

En fantastisk avslutning på en fantastisk serie. Rhine kämpar fortsatt för att hitta sin bror innan tiden rinner ur hennes händer. Hans inblandning i motståndsrörelsen börjar bli allt för farlig. Hon har sin tillflykt hos sin mans farbror, som nästan hatar Vaughn lika mycket som Rhine själv. 

Lauren DeStefano syr med Sever ihop alla lösa trådar från de tidigare två böckerna i triologin. Det är nervpirrande och spänning från början till slut i den perfekta avslutningen på en toppenserie. Åh, önskar jag hade böckerna olästa så jag kunde upptäcka dem på nytt.


2 kommentarer:

 1. Håller på att läsa Rekviem just nu men har hört så många negativa saker om den så att jag inte har några förväntningar alls :p

  SPOILER OM SEVER
  Angående Sever så blev jag avtänd när Linden dog. Kändes verkligen HELT onödigt att alla satte sig i flygplanet när Reed aldrig har kört ett plan innan. Tyckte att karaktärerna betedde sig så korkade att jag blev sur på dem :p Men stämningen i boken, eller rättare sagt, hela serien är magisk. Gillar verkligen den melankoliska känslan och det vackra språket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså, Rekviem var väl egentligen inte dålig, och jag läste den nästan i ett svep (gör jag förvisso med nästan alla böcker) men det saknades något. Ska bli intressant att se vad du tycker.

   ANGÅENDE SPOILER
   Jag håller med om Linden, bara tanken att flyga ett plan utan kunskap låter idiotiskt. Men det vackra språket, grundstoryn, karaktärerna, vad som är ont och vad som är gott. Det är riktigt bra uppbyggt!

   Radera