lördag 1 mars 2014

Bokbloggsjerka 28 feb-3 mars - bokrea alt. nervpåfrestande nagelbitare

Underbara lördag. En dag i hemmets vrå. För det gäller att hålla sig undan allmänheten för idag är det ju "Krama en bibliotekarie-dagen" och hur glad jag än är i många av mina låntagare vill jag gärna ha min egen personal space! Istället är jag som sagt hemma och storstädar - som så många andra bokälskare föredrar jag en bok framför städning men ibland måste man! Det blir så fint så =)

Nu till veckans bokjerka. Jag anade vilken fråga som skulle komma och visst, jag hade rätt:
Har du gjort några fynd på bokrean i år? Om ja, vilken bok är du särskilt sugen på att läsa? Om nej, vad fällde avgörandet för att du bestämde dig för att avstå?
Bokrea är en härlig högtidsstund, har alltid varit det. Nu för tiden är det inte många som öppnar upp butiken vid midnatt och själv är jag allt för morgontrött för att vara på plats klockan sju så för mig passar det utmärkt med bokrea online. Men, och det är ett STORT MEN, i år håller jag på att på ångestattacker av denna rea.

Twitter status igår:
Antal bokreabeställningar från nätbokhandlar (i god tid!): 2 Antal skickade bokpaket: 1 Antal paket som aviserats till mig: 0 Snyft!

Så de där 14 böckerna (jag vet, jag har ingen som helst moral men engelsk pocket för 19kr/st är för svårt att motstå) jag fyndade på Bokus och Adlibris lyser med sin frånvaro. Det från Bokus är skickat men är på villovägar, hur kan de bara tappa bort mitt paket?! Hoppas att det dyker upp i början av veckan, jag vill ju ha! Adlibris beställde jag från i måndags men de har inte ens packat och skickat iväg det. Dålig stil tycker jag, de har verkligen gått ner sig!

Men lite bokrea-fynd har ändå hittat sin väg hem till mig. I onsdags hann jag åka ner en snabb vända till Science Fiction-bokhandeln (en timme enkel resa är väl inte så farligt...) och fick med mig fyra böcker hem. Men vilka de är tänkte jag återkomma med lite senare, en ny book haul är på väg så håll ut! Igår ville en kompis att jag skulle hänga på en tur till Stockholm så jag begav mig återigen söderut efter jobbet. Hem kom en födelsedagspresent till älskade systersonen och Godnatt mister Tom i kartonage - min pocketversion börjar ju bli sliten.

En bok har jag redan hunnit läsa och det är Josie Griffin is not a vampire av Heather Swain. En väldigt rolig bok, jag skrattade högt mest hela tiden! Annars längtar jag mest efter mina bokpaket - håll alla tummar och tår ni kan för att de ska hitta hit, det går utför för mina nerver annars!

6 kommentarer:

 1. Jag hade tur med mina paket från både bokus och adlibris. De tycker nog snart upp ska du se!

  SvaraRadera
 2. Krama en bibliotikarie-dagen har gått mig helt förbi :) Håller tummarna för att paketen dyker upp snart.

  SvaraRadera
 3. Gahh, den dagen skulle jag alltid ta ledigt om jag jobbade som bibliotekarie, jag hatar kroppskontakt med obekanta! Och jag väntar på ett bokpaket, från Bokus, där det finns några reaböcker, men jag handlade inte så mycket på rean i år, jag har så många andra böcker jag vill läsa...

  SvaraRadera
 4. Hur kan man komma på en så dum idé som krama en bibliotekarie-dag? Nog för att ni förtjänar uppskattning, men att krama okända människor... nej, jag hade inte heller varit på jobbet då. Hoppas paketet kommer till rätta.

  SvaraRadera
 5. Hoppas paketen dyker upp snart! Inte kul att behöva vänta...

  SvaraRadera