lördag 29 mars 2014

Lite notiser och så veckans bokbloggsjerka

Det handlar om dig
Sandra Beijer, mest känd som bloggare på sidan Niotillfem, står för en av vårens mest efterlängtade och omdiskuterade böcker och till min stora överraskning hittade jag boken i min brevlåda i torsdags. Stort tack Rabén&Sjögren

Paper towns blir film
I måndags köptes filmrättigheterna till Paper towns av Fox 2000, samma bolag som filmatiserat The Fault in our stars.  

Nat Wolff som spelar Isaac i The fault in our stars är klar för rollen som Quentin och John Green kommer stå som exekutiv producent. Paper towns växte i mina ögon när jag förstod alla filosofiska anspelningar så ser fram emot att se den på vita duken. 

Sommarens böcker från Svensk bokhandel
Igår fick vi Svensk bokhandels katalog med sommarens böcker till jobbet. Hittills har jag hunnit igenom barn&ung-delen och har markerat vad jag vill köpa in till biblioteket. Säger bara en sak - det kommer mycket roligt i sommar!Bokbloggsjerka 28-31 mars 
Den här veckan visar Annika en bild på en tatuering som består av en textrad ur Khaled Hosseinis Flyga Drake. Är det här något som du skulle kunna tänka dig att göra? undrar hon.Vad skulle det i så fall bli, och inte minst, var på kroppen skulle du placera konstverket?

Jag tycker det är jättesnyggt med tatueringar - på andra vill säga. Jag har lite samma problem som Annika, tänk om jag skulle ångra mig? Jag lider av extrem beslutsångest, det har hänt mer än en gång att jag står och gråter för att jag verkligen inte kan bestämma mig mellan vilken jacka jag vill ha. Tänk att då bestämma sig för en tatuering som kommer vara beständig till dödsdagar? 

Skulle jag en dag välja att tatuera mig, skulle det garanterat bli en bild på en uggla, det känns helt klart som det självklara valet. Men det finns ju många fina bilder på ugglor i böcker! Senaste favoriten visade jag för någon dag sedan, det är den lilla ugglan i Boken om Mademoiselle Oisaeu. Tänk den på insidan av handleden, snyggt!


Fast en textrad ur, eller illustration ifrån Vem ska trösta knyttet? skulle också kännas passande, eftersom just den boken har en stor betydelse i mitt liv! Här finns ytterligare 50 fina boktatueringar. De som är inspirerade av Sendaks Till vildingarnas land är helt fantastiska tycker jag!

10 kommentarer:

 1. En jerka som passar mig, jag har redan fem tatueringar och flera planerade. Men ingen text för mig, jag har sett för många exempel på där tatuerare stavat fel, och språkpolis som jag är skulle jag inte klara av att ha nått sånt på kroppen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. nej gud vilken mardröm att få en felstavad tatuering!

   Radera
 2. Vilket inlägg! Jag blir ännu mer sugen på "Det handlar om dig", ska bli intressant att se vad ni tycker sen! Och ska försöka ta mig och läsa Pappersstäder också :) Och du skrev mycket bättre än mig om jerkan! Det är snyggt - på andra. Jag passar inte ens i piercingar, kanske därför jag inte velat gadda mig? Kanske inte ens beror på beslutsamhetsångest?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså, jag gick förbi en smyckesaffär varje dag i nästan ett år innan jag ens vågade mig in för att ta hål i öronen - och det är ju ändå inte helt permanent... =)

   Radera
 3. En uggla låter som ett fint motiv. Tack för länken! Nu fick jag lust att skaffa mig fler tatueringar. :)

  SvaraRadera
 4. En uggla är ju fint, men man behöver ju faktiskt inte tatuera sig, om man inte är säker på att man vill göra det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej precis, jag håller mig nog till uggliga accecoarer istället. Mycket mer utbytbart=)

   Radera
 5. Vilken söt uggla! Kan faktiskt tänka mig den på insidan av en handled. :)

  SvaraRadera
 6. Den där ugglan var riktigt söt :)

  SvaraRadera