tisdag 4 mars 2014

Top Ten Tuesday - populära författare jag inte har läst


Den här veckan tycker jag temat var lite trist. Vem vill tänka igenom vilka författare man inte läst, det är ju roligare att tänka på det motsatta. Givetvis finns det många författare jag inte läst. Populära? I vems ögon? Räknas de klassiska författarna som populära eller tänker vi modernt nu? Top Ten Popular Authors I've never read lyder veckans uppgift. Jag lyckades skramla ihop till sex stycken och det får räcka idag!

1. Jonas Jonasson
Nope, jag har vare sig läst Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann eller Analfabeten som kunde räkna. Inte har jag någon som helst avsikt att läsa dem heller.

2. Fredrik Backman
Inte heller har jag läst En man som heter Ove eller Min mormor hälsar och säger förlåt. Ove är jag lite nyfiken på att lära känna, alla bokbloggare skriver ju i så positiva ordalag om denne man.

3. Dan Brown 
Dan Brown är enligt Sara i Läsarna i Broken Wheel rekommenderar så pålitlig att han skriver samma historia varje gång. Ingenting för mig i vilket fall som.

4. Gillian Flynn
Bokbloggarnas egen älskling. Jag ser titlarna passera på jobbet med jämna mellanrum men känner mig själv inte särdeles lockad att plocka upp en av dem själv.

5. Donna Tartt
Flera vänner har tipsat om Den hemliga historien och det refereras till verket i flera ungdomsromaner. Boken står dessutom hemma i bokhyllan sedan jag hittade den på bokbytarbordet på mitt förra jobb. Har hittills kommit 20 sidor, men jag vet inte om det räknas...

6. Lena Andersson
Fick ju Augustpriset i höstas för Egenmäktigt förfarande. Boken står i hyllan så nån gång inom de närmsta åren kanske jag till och med läser.

Hojta till om ni tycker att jag har missat något stort!

13 kommentarer:

 1. Jag har läst allihopa :-) Det beror ju lite på genre men jag tycker Fredrik Backman och Gillian Flynn berört mig mest.

  SvaraRadera
  Svar
  1. jo, genre påverkar nog mycket. Jag läser ju inte så mycket vuxenlitteratur, även om det är mer nu.

   Radera
 2. Den enda jag har läst på din lista är Donna Tartt, men Den hemliga historien är en av mina favoritböcker någonsin så..du har missat något stort!! ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. jo, du är inte den enda som säger det. Men den står som sagt i bokhyllan så en dag så!

   Radera
 3. De fyra första har jag läst i alla fall :) Om du bara ska läsa en av dem så tycker jag du ska välja Backman.

  SvaraRadera
 4. Gillian Flynn fick vara med på min lista. Annars har jag bara läst Backman (mycket bra) och Dan Brown (vet inte varför jag läste, egentligen) av dessa.

  SvaraRadera
 5. Du Måste läsa Backman, jag kan garantera att du inte kommer att ångra dig! :)

  SvaraRadera
 6. Läs något av Backman! :)

  SvaraRadera
 7. Jag har läst Dan Brown, du missar verkligen inget!

  SvaraRadera
 8. Åh, jag var stark motståndare till Backman innan jag läste honom (pga tror jag blandade ihop honom med Cramby som jag tycker är så vidrigt megamanlig), men älskadeälskadeälskade Min mormor hälsar och säger förlåt! Så himla bra! Växlade mellan att storgråta och skratta så att jag grät! Den hemliga historien (av Tartt) måste du också läsa! Sjukt bra.

  SvaraRadera