fredag 14 mars 2014

Nostalgitripp till mitt femtonåriga jag

Kära älskade popsnöre!

Du är femton år, älskar pojkband i allmänhet, Backstreet Boys i synnerhet. Affischerna har efter renoveringen hemma förvisso fått förflytta sig från väggarna till in- och utsida av garderoberna men än klappar hjärtat lite extra när du hör en låt på radio.  

Jag vet att du är arg, ledsen och upprörd för att mamma inte låter dig hänga på kompisarna på Millenium-turnén som mellanlandar i Stockholm men håll ut, om fjorton år kan din flickdröm gå i uppfyllelse. 


Backstreet Boys på Hovet anno 2014 är ren nostalgi. Pojkarna har blivit män men låtarna är desamma. Låtarna från nya albumet In a world like this är kanske mest en ursäkt för att få spela sina gamla hits men en del av dem är ändå helt okej. Rösterna är inte vad de än gång var utan spricker lite i början av många låtar men vad gör väl det. 

Koreografin har knappt ändrats de senaste femton åren, så det är inte direkt någon flashig show. För att vara ärlig är stegen ibland så skrattretande löjliga att man mest sitter och fnissar. Pojkarna har som sagt blivit män, mest skratt kommer AJ framkalla. Han har skaffat stort helskägg och har tvinnade(!) mustascher. 


Så kära popsnöre. Showen kommer kanske inte vara lika stor och hissnande som när bandet fyllde Globen, faktum är att det betydligt mindre Hovet är långt ifrån fullsatt. Men du kommer ändå få njuta alla de gamla klassikerna vars textrader fortfarande sitter som berget om fjorton år, ditt evinnerliga spelande har nött in dem för gott. Du får också uppleva något nytt, ett Backstreet Boys som får upp instrument på scenen och som sätter sig ner och lugnt spelar och sjunger acapella. Det trodde jag aldrig att jag skulle få uppleva!


Resten av fansen har också blivit vuxna. Att gå på The After Party där bandet kommer hänga, kommer inte längre kännas nödvändigt för tro det eller ej men du föredrar att åka hem för att hinna sova några timmar innan du ska upp, vara ansvarsfull och åka till jobbet. För tänka sig, man blir faktiskt vuxen och torrt förnuftig med tiden, stressa för allt i världen inte för att bli det i förtid!

Den 13 mars 2014, håll det i minnet. Då får du uppleva en nostalgitripp, höra låtarna du växt upp med, skratta, skråla med och ha det kul. 

Ha det kul!
Kram från ditt 28-åriga jag

Det här är förvisso inget bokinlägg men den handlar åtminstone om kultur och nostalgi så det fick bo här i alla fall :)


1 kommentar:

  1. Det är en särskild känsla att få återuppleva ungdomens hjältar!

    SvaraRadera