lördag 12 april 2014

Veckans bokbloggsjerka 11-14 april - när bokhyllan känns tung och motig...

... är det tur att det finns bibliotek!


Det är helg och återigen dags att hänga med i den traditionella bokbloggsjerkan hos Annika. Den här veckan är frågan extra enkel att svara på, tycker jag.

Har du någonsin råkat ut för att du inte alls känner för att läsa någon av de böcker som står i din bokhylla? Om ja, vad gjorde du åt det? Om nej, tror du att det någonsin kommer att hända dig?

Självklart händer det att bokhyllan hemma känns tung och motig ibland, och absolut ingenting lockar till läsning. Det senaste året har det förvisso hänt mindre ofta eftersom den fyllts på nått enormt och olästhyllorna nu rymmer över hundra böcker, det vill säga att  det finns många böcker jag faktiskt vill läsa. Men, ibland kommer olustkänslan krypande och då finns det bara en lösning och den stavas BIBLIOTEKET. Inte ett dugg oväntat svar va? 

Jag tillbringar åtta timmar per dag, fem dagar i veckan där så klart att inspirationen finns nära till hands. Dessutom, eftersom det är jag som har inköpsansvar för åldrarna 0-26 år kan man ju i princip säga att hyllorna på jobbet bara är en förlängning av mina egna bokhyllor och HUR BRA är inte det??!! (Nej, jag köper inte enbart böcker jag själv vill läsa, jag lovar, men ens egna smak påverkar ju helt klart en del av inköpen) Det är inte många dagar i veckan jag lämnar biblioteket utan en bok i ryggsäcken, trots mina berg hemma. Härligt! =)

12 kommentarer:

 1. Jag jobbade på bibliotek ett tag när jag var i 20-årsåldern. Jag bar hem säckvis med böcker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kan stundom vara riktigt farligt! Mun underbart =)

   Radera
 2. Bibliotek är en väldigt bra lösning på mycket! Tur att det finns ryggsäckar med tanke på alla böcker som man bär hem. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket tursamt! Med dåliga axlar är min ryggsäck min räddning, handväskor har jag gett upp för länge sedan, blir ju tungt när man konstant har minst en bok med sig =)

   Radera
 3. Jag har ju en utmattningsdepression just nu och den har helt tagit bort läslusten. En del av behandlingen är att så smått ändå försöka göra det som i vanliga fall känns lustfyllt så jag läser kortare stycken några gånger per dag. Få se om jag lyckas läsa ut bokcirkelboken i den här takten...

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag håller tummarna! Känner dock själv mig osäker på hur jag ska hinna läsa den den här månaden!

   Radera
 4. Då minskar ju definitivt risken att stå utan intressanta böcker ;) jag arbetstränade 3månader på ett bibliotek förra våren och det var nog inte många dagar jag gick hem utan en ny bok i handväskan...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jättesvårt, trots att jag tillbringat 40 timmar i veckan i snart 4 år på bibliotek!

   Radera
 5. När jag jobbade på biblioteket blev det ju också att jag alltid plockade med något hem :)

  SvaraRadera
 6. Gillar att så många väljer att gå till bibblan för att hitta inspiration för sin läslust när inget i sin egna hylla hjälper! Jag går ibland till bibblan också för att få tag i lite nya böcker, men har jag massor av olästa böcker hemma försöker jag läsa dem på något sätt först innan jag går till bibblan! :)

  SvaraRadera