tisdag 1 april 2014

Månadens läsning: mars 2014


Böcker som lästes i mars:
29. Sara Stille - Bära leggings i januari 263
30. P C Jersild - Barnens Ö 326
31. Lisa Jewell - Fågelburen 370
32. Andrea de La Barre de Nanteuil - Boken om Mademouiselle Oiseau 139
33. Meg Rosoff - Så har jag det nu 189
34. Amie Kaufman & Meagan Spooner - These broken stars 374
35. Lina Stoltz - Imorgon är allt som vanligt 115
36. Marianne Cedervall - Svinhugg 297
37. Mikael Fant - Vattnet i mars 400
38. David Levithan - The lover's dictionary 211

Antal böcker: 10
Barn och unga: 2
Unga vuxna: 3
Vuxen: 5

Antal sidor: 2684
Böcker på svenska: 8
Böcker på engelska: 2
Recensionsexemplar: 2

Månadens bästa: Boken om Mademoiselle Oiseau kommer leva kvar länge!
Månadens besvikelse: These Broken Stars levde absolut inte upp till förväntningarna.
Månadens överraskning: Vattnet i mars blev en lycklig slump!

Kommentarer: Efter januari och februaris läs-mania har mars känts mer ångestframkallande. 9 böcker är absolut inte lite men jag har saknat det där riktiga läsflytet! Känns som om det börjar leta sig tillbaka, håll tummarna är ni snälla! Jag hoppas också att april bär med sig lite bättre böcker, mars månad har innehållit ovanligt många böcker som enbart fått okej omdöme men inte mer. Men guldkorn har jag såklart hittat även den här månaden!

Kvartalsrapport läsutmaningar: Tänk att det redan gått 1/4 av 2014. För att göra en kvartalsrapport av mina utmaningar så ser det bra ut. Har läst 37 böcker än så länge så målet på 100 böcker känns mer än rimligt.

Har varit dålig på att uppdatera Kaosutmaning 2.0 och Boktyckes läsutmaning 2014 men ska göra det inom kort. I nuläget har jag prickat av 15/40 på förstnämnda, 12/65 på den andra. Men måste som sagt uppdatera! (UPPDATE: Tog mig tiden att gå igenom och pricka av och Kaosutmaning 2.0 är jag uppe i 20/40 punkter - YAY, betyder ju att den egentligen är avklarat, men nu är målet att få 40/40! Boktyckes läsutmaning är jag också uppe i 20 punkter, 20/65 står det där. Lite kvar att jobba på! Tur det, för än är det 9 månader kvar på året!

Bekvämlighetszonen fortsätter jag att utmana medan det där med läsdagbok redan har kört sig. Jag har iaf skrivit upp alla böcker här på bloggen :) Eller ja, jag höll på och skulle publicera det här inlägget när jag kom på att jag helt glömt bort att skriva upp The lover's dictionary så helt säker kan man ju aldrig vara... Det är också därför som det omslaget saknas i min sammanfattning längst upp.

Slutligen var ju ett mål att läsa minst tio böcker från listan. Hittills är jag uppe i två - Det levande slottet och Pappersstäder men än är det, som sagt, långt kvar på året!

3 kommentarer:

 1. Ska bli kul att läsa din recension på The Lover's Dictionary :) Jag älskade den när jag läste den förra året.

  SvaraRadera
 2. Jag ligger bra i fas med mina utmaningar och har nog läst fler böcker än jag trott, men betydligt färre än jag kunnat i och med sjukskrivningen. Men jag är så ofokuserad att det går otroligt långsamt att läsa...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att det funkar kortare stunder i alla fall. Det låter så jobbigt, jag skulle må jättedåligt enbart av det faktumet att inte kunna fokusera på läsning, läsning är ju mitt liv! Hoppas du mår bättre snart!

   Radera