onsdag 18 februari 2015

Kasie West - On the fence


Inledningen på det här året har blivit en kalvakad av bra amerikansk comtemporary. De är snabblästa, mysiga och så där första kärleken-pirriga som man behöver när det är mörkt och grått och kallt ute.

När Charlie blir stoppad för fortkörning, igen, hjälper det inte att vara dotter till pappa polisen. Hon får fortkörningsböter som alla andra. Böter pappan vägrar betala, det är sååå synd om henne. Charlie måste skaffa sig ett extraknäck! Surt tycker Charlie som helst velat spendera all tid med de tre äldre brorsorna och grannen Braden som alltid varit som en extrabrorsa åt henne. Inte mycket slår en baseball-match i parken med dem och resten av (kill)gänget.  

Pojkflickan Charlie får jobb i en klädbutik där hon, fy, tvingas bära tajta, flickiga kläder - och ställa upp som sminkdocka. Skulle brorsorna få reda på detta skulle de typ reta henne till döds! Och så var det det där med Braden och att det plötsligt pirrar i magen när han är i närheten. Han finns också där på anda sidan staketet när mardrömmarna pinar Charlie och gör henne sömnlös. 

Nattliga möten, en mörk hemlighet och kärlek, och vänskap, inte att förglömma. On the fence innehåller det mesta av det bästa. Det var kul att som omväxling läsa om en tjej som struntar i piffiga kläder och smink utan som hellre hänger med grabbarna i bekväma kläder. Sån var jag med under uppväxten, fast betydligt mindre sportig då... Jag gillade också att Charlie var ensam tjej i en familj med massa killar, det är som bäddat för konflikter. Tänk er att ha tre överbeskyddande storebröder och en pappa som dessutom är polis! Sen kan det bli lite too much att Charlie skäms och inte vågar visa sig hemma i sina jobbkläder (tjejiga) eller smink, och för sina nya vänner vågar hon inte erkänna att hon hellre spelar med grabbarna än tittar på matchen. De problemen framstår som ganska banala, om jag ska vara ärlig.

Det som ändå gör boken läsvärd är samtalen med Braden vid staketet om nätterna och mysteriet kring de märkliga och verkliga mardrömmarna om moderns död. Då är det riktigt, riktigt bra! Vem hade inte velat ha en granne som Braden när en växte upp?! :)

Jag föll verkligen för Kasie Wests sätt att skriva så jag beställde hem The distance between us av henne som ligger och väntar i en av alla bokhögar här hemma. Dock börjar jag känna att det kanske är en bok värd att spara till sommaren, för återigen är det här en författare som gillar att låta böckerna utspela sig under sommaren. Men låt inte det hindra dig, det här är en mysig och charmig bok och visst är jag lite varmare i hjärtat när jag slår igen pärmarna. 

Titel: On the fence
Författare: Kasie West
Förlag: Harper Teen
Utgiven: 2014-07
Sidor: 293

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar