Sidor

tisdag 30 december 2014

Sarah Rees Brennan - Outtalat


Det är härligt med julledigt men att umgås med tjocka släkten lämnar inte mycket tid till att skriva blogginlägg. Men här kommer en snabb recension av en efterlängtad bok. 

Det har varit mycket väntan på böcker i år. Jag trodde aldrig att Outtalat skulle komma in till bibblan, det bara drog ut mer och mer på tiden. Så kom den äntligen och jag plöjde den snabbt. 

Outtalat handlar om Kami Glass som i hela sitt liv har bott i det lilla samhället Sorry-in-the-Vale. Stan övervakas av slottet Aurimere men det har varit övergivet i hela Kanis liv. Nu ryktas det att den mystiska familjen Lynburn är tillbaka - till allas stora oro och förtret. Kami är mest nyfiken och försöker skriva en artikel om familjen och ryktena som omger dem i sin nystartade skoltidning. 

Kami har dessutom en hemlighet. I hela sitt liv har hon hört en röst i sitt huvud, Jared, som hon pratat med. Plötsligt visar det sig att han kanske inte är så inbillad...

Jag har läst en massa om Outtalad/Unspoken på bokbloggar och blev riktigt nyfiken då alla tyckts älska Sarah Rees Brennans värld och berättelse om Kami och The Lynburns. Och visst, det här är en bra bok! Det är extremt rappa dialoger med hög fnissfaktor, jag skrattade högt ett antal gånger. Det är också spännande med sammankopplade sinnen och magi. Trots det saknar jag något, jag vet inte vad. Det blir lite långtråkigt och händelselöst mellan varven. Inte så jag blir allvarligt störd av det dock. 


Kami, hennes kompisar Angela och Holly, och kusinerna Jared och Ash Lynburn är alla helt fantastiska karaktärer och jag blir helförtjust i dem. De gör lite dumma beslut som får mig sucka högt men i stort är de bokens stora behållning. 

Titel: Outtalat
Författare: Sarah Rees Brennan
Förlag: Modernista
Utgiven: 2014-11
Serie: Lyngburn Legacy-trilogin #1
Sidor: 333

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar